Автобус на гоцеделчевската фирма „Вивел“ пламна край Кавала

Автобус на гоцеделчевската фирма „Вивел“ се запали малко преди Кавала  вчера . Инцидентът е станал около 17.30 часа непосредствено  на входа на гръцкият град Кавала , научи Топ Преса  от пасажери които са пътували  в автобуса .

Според техните свидетелства , огънят е тръгнал от двигателя и за кратко  е обхванал цялата задна част на салона на автобуса .Благодарение на  бързата намеса на водача  който  много бързо успял да успокои  пасажерите и да ги прикани спокойно и бързо да напуснат автобуса . Затова  при инцидента не се е стигнало до  пострадали хора . Не е пострадал и багажа на пътниците .

Огнеборци от Кавала  пък решили кардинално проблема , реагирали светкавично на сигнала за  пожара и  потушили бързо пламъците .

Автобусната  фирма „Вивел“ е една от големите транспортни фирми в района на  Гоце Делчев и съседните общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча която ежедневно  обслужва  и големите линии до София и Благоевград .

Фирма “Вивел“ е и една от ангажираните  с извозването  на  работниците  до работните им места  най- голямо шивашко предприятие Пирин Текс .

Отделно от това , всяка събота и неделя  фирмата осигурява транспорт за жителите на Гоце Делчев и района до гръцкото море.

До сега подобни инциденти с автобусите на „Вивел „ не е имало , те се ползват масово и от училищата за ученически екскурзии , коментираха  запознати .

 

Каква е причината за избухналият пожар в двигателят на автобуса  предстои да се изясни тепърва .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене