Трима финалисти от СУ-Сатовча участваха в семинар по проект „НАСЪРЧАВАНЕ НА МЛАДЕЖКОТО ВКЛЮЧВАНЕ, МЕЖДУКУЛТУРНИЯ И МЕЖДУРЕГИЛИОЗНИЯ ДИАЛОГ…

ТРИМА ФИНАЛИСТИ  ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В СЕМИНАР ПО ПРОЕКТ „НАСЪРЧАВАНЕ НА МЛАДЕЖКОТО ВКЛЮЧВАНЕ, МЕЖДУКУЛТУРНИЯ И МЕЖДУРЕГИЛИОЗНИЯ ДИАЛОГ, СПОДЕЛЕНИТЕ ЦЕННОСТИ НА СВОБОДА, ТОЛЕРАНТНОСТ И ЗАЧИТАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В КОНТЕКСТА НА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАДИКАЛИЗАЦИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ОМРАЗА“

 

Учениците – Ели Дзаганова от 11 клас, Силвия Юмер от 9 клас и Сайрет Мейзинев от 8 клас са финалисти в конкурс за есе, организиран от Фондация Българска Памет.

Техни ръководители бяха преподавателите им  Райка Славчева и Емилия Тютюнарева.

Учениците бяха наградени с участие в петдневен семинар от 8–12 юли 2019, гр. София, който се реализира благодарение на спечеления проект на д-р Чилен Врабевски и Фондация Българска Памет в партньорство със Сдружение за Македонско-Българско приятелство и Дружество за българско-албанско приятелство и съфинансиран по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1, „Образователна мобилност за граждани”.

Проектът има за цел да развие социални и граждански компетенции, необходими на младите хора за предаване на общите фундаментални обществени ценности за преодоляване на социалната изолация; насърчаване на разнообразието, стимулиране на междукултурния и междурелигиозния диалог; превенция на радикализацията.

В семинара участваха 60 младежи от България, Албания и Северна Македония, които имаха възможност да усвоят знания за обществените и политически концепции и структури, умения като лидерство, работа в екип, увереност в собствените си възможности, социално компетентна комуникация, способност за общуване в мултикултурна и мултирелигиозна среда.

Всички участници получиха сертификати.

Ръководството на училището и учителите, подготвили участващите ученици в семинара, изказват специални благодарности на д-р Милен Врабевски и Екипа на Фондация Българска Памет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене