Свържете се с нас

Светско

Трима финалисти от СУ-Сатовча участваха в семинар по проект „НАСЪРЧАВАНЕ НА МЛАДЕЖКОТО ВКЛЮЧВАНЕ, МЕЖДУКУЛТУРНИЯ И МЕЖДУРЕГИЛИОЗНИЯ ДИАЛОГ…

Публикувано

на

ТРИМА ФИНАЛИСТИ  ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В СЕМИНАР ПО ПРОЕКТ „НАСЪРЧАВАНЕ НА МЛАДЕЖКОТО ВКЛЮЧВАНЕ, МЕЖДУКУЛТУРНИЯ И МЕЖДУРЕГИЛИОЗНИЯ ДИАЛОГ, СПОДЕЛЕНИТЕ ЦЕННОСТИ НА СВОБОДА, ТОЛЕРАНТНОСТ И ЗАЧИТАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В КОНТЕКСТА НА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РАДИКАЛИЗАЦИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ОМРАЗА“

 

Учениците – Ели Дзаганова от 11 клас, Силвия Юмер от 9 клас и Сайрет Мейзинев от 8 клас са финалисти в конкурс за есе, организиран от Фондация Българска Памет.

Техни ръководители бяха преподавателите им  Райка Славчева и Емилия Тютюнарева.

Учениците бяха наградени с участие в петдневен семинар от 8–12 юли 2019, гр. София, който се реализира благодарение на спечеления проект на д-р Чилен Врабевски и Фондация Българска Памет в партньорство със Сдружение за Македонско-Българско приятелство и Дружество за българско-албанско приятелство и съфинансиран по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1, „Образователна мобилност за граждани”.

Проектът има за цел да развие социални и граждански компетенции, необходими на младите хора за предаване на общите фундаментални обществени ценности за преодоляване на социалната изолация; насърчаване на разнообразието, стимулиране на междукултурния и междурелигиозния диалог; превенция на радикализацията.

В семинара участваха 60 младежи от България, Албания и Северна Македония, които имаха възможност да усвоят знания за обществените и политически концепции и структури, умения като лидерство, работа в екип, увереност в собствените си възможности, социално компетентна комуникация, способност за общуване в мултикултурна и мултирелигиозна среда.

Всички участници получиха сертификати.

Ръководството на училището и учителите, подготвили участващите ученици в семинара, изказват специални благодарности на д-р Милен Врабевски и Екипа на Фондация Българска Памет.

коментара

Таблоид

Община Благоевград осигурява 20 работни места за домашни помощници

Публикувано

на

Община Благоевград в качеството си на бенефициент по проект “Патронажна грижа в Община Благоевград”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г. осигурява 20 работни места за домашни помощници.

В рамките на 12 месеца Община Благоевград ще подкрепи 130 лица с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Услугите ще се предоставят от специализиран екип от здравни специалисти и домашни помощници.

Лицата, които могат да се възползват от предоставяните услуги по проекта са лица на възраст над 65 години, лица с валидно ЕР на ТЕЛК или медицински документ, лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравна грижа, лица след оперативна интервенция и след хоспитализаця, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи и техните семейства.

Документите следва да се подават лично или чрез пълномощник, в община Благоевград, стая № 326, в срок до 30.08.2019 г.

Допълнителни разяснения могат да бъдат получени на телефони 073/884460.

Необходимите формуляри може да намерите на посочените линкове:

http://www.blgmun.com/cat124/3925/Obyavlenie_23082019.html

http://www.blgmun.com/cat124/3926/Obyavlenie-23082019.html

в сайта на Община Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Катастрофа преди първия тунел на АМ “Струма”, пострадаха две жени

Публикувано

на

Катастрофа е станала на магистрала “Струма” в посока Благоевград. За инцидента съобщава свидетел на автомелето, цитиран от блиц.

“Преди първия тунел на магистралата са се ударили две коли. Бяха се размазали здраво”, споделя свидетеля на инцидента.

Той добави, че е видял да се оказва помощ на две жени, които явно са пострадали при катастрофата.

“Не знам какво е състоянието им, но изглеждаха сравнително добре”, признава той.

Движението в участъка не е напълно блокирано, но е затруднено. На място има полицейски екипи.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ