Слънце днес, горещо лятно време в края на седмицата

Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На отделни места в северните и планинските райони ще има слаби превалявания и прегърмявания. Ще е почти тихо и горещо. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. По Черноморието ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26° – 27°.

Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Над планините ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 17°.

Във вторник над източната половина от страната, по-късно и в планините и планинските райони на Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. В западната половина от страната от северозапад, в източната – от север-североизток, ще проникне сравнително хладен въздух.

В сряда преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30°. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има на повече места в западната половина от страната. До края на седмицата процесите ще затихват. След слабото захлаждане температурите отново ще тръгнат нагоре и в края на седмицата се очертава горещо лятно време с температури над 35°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене