Прогноза за времето – 18 юли (четвъртък)

Днес ще е предимно слънчево, следобед ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток, а привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Времето ще е топло с максимални температури предимно между 27° и 32°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 30°.

По Черноморското крайбрежие ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Топло с максимални температури предимно между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 24° – 25°.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

В петък и събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и 33°.

В неделя ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. Температурите ще се повишат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене