Хакерът Кристиян само дебнел да стане известен и малко преди да гръмне новината е споделил

Хакерът само дебнел да стане известен и малко преди да гръмне новината е споделил популярна песен на C-Block – „Time is ticking away“

20-годишният хакер Кристиян Б. от гр. Пловдив е задържан за атаката срещи НАП. Официално от прокуратурата обявиха, че той работи във фирма за киберсигурност в София.

Описанието отговаря на Кристиян Бойков, който в профила си във фейсбук е отбелязал, че отскоро работи в софийския клон на американската Tad Group, специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията. От компанията съобщиха, че ситуацията е изключително критична и неприятна за тях и в момента подготвят съобщение до медиите, цитирани от „Труд“.

В същото време в социална мрежа Кристиян е споделял и коментирал новини за хакерски атаки. Малко преди да гръмне новината в медиите, че са източени данните на 5 млн. души в НАП той е споделил и популярна песен на C-Block – „Time is ticking away“, която в превод означава „Времето тиктака“, като вероятно е очаквал реакцията на обществото след новината.

Освен това в профила му е споделил видео, на което нагледно се показва как се хаква сайтът на община Стара Загора. „Издърпах данните на 235 543 души, жители на община Стара Загора“, се хвали 31-годишният младеж.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене