ТИР-ове преминават по опасен мост, който свързва Симитли с Е-79

Въпреки забрана, въведена преди 15 години, ТИР-ове преминават през мост, който свързва Симитли с главен път Е-79. Той е построен по време на Втората световна война и вече е потенциално опасен. Мостът ще бъде премахнат и на негово място ще бъде построен нов.

Заради водите на река Струма, основите на моста са подкопани, има напукани и счупени елементи по конструкцията, а по пешеходните пътеки се виждат огромни дупки и изкъртени ламарини.

Заключението на експертната комисия, която последна е обследва съоръжението гласи, че по него могат да се движат само леки автомобили и пешеходци, но не и тежкотоварни автомобили.

Апостол Апостолов – кмет на община Симитли: Обяснено е на всички, че има опасност и едва ли не всеки момент може да се случи, ако щете и най-лошото. Разбирам, че някои хора, въпреки всичко си позволяват да преминават през моста и въобще не се притесняват.

След започването на строителството на АМ „Струма“, държавата е поела ангажимент мостът да бъде включен в инвестиционния план за магистралата.

Изграждането на новото съоръжение трябва да започне до месец. А новият мост трябва да бъде завършен до края на тази година.

Апостол Апостолов – кмет на община Симитли: Ще бъде изграден един хубав, двупосочен мост със съответните пасарелки, тротоари, улично осветление и всичко останало, което се предполага на едно съвременно строителство.

По време на строителните дейности, пътуващите ще могат да използват мостовете при селата Черниче и Железница, като обходният маршрут увеличава пътя с едва няколко километра.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене