В знак на уважение и признателност, турски ученици развяха на прощаване с българските си приятели от училищата в Долно Дряново и Рибново, български знамена

Сдружение „Неврокоп“ ще кандидатства за продължаване на проекта в Р.Турция

Приключи проекта „Различни но заедно“ 2019-1-BG01-K105-061646 Eразъм + , реализиран от Сдружение „Неврокоп“ седалището на което е гърменското село Долно Дряново и  председателствано от учителят Рахим Арнаудов.

Участниците в проекта ученици от училищата в Долно Дряново и Рибново заедно с връстниците си от Гимназията по машиностроене от гр. Бурса –Турция, споделиха своите очаквания и преживени моменти.

Младежите от България и Турция споделиха, че въпреки различията са заедно и се разделиха с много сълзи, емоции и горещи пожелания за нови срещи.

Всички участници поучиха сертификати за участието си в невероятният проект “Различни но заедно“, който се реализира на територията на община Гърмен.  Участващите в проекта 15 ученика от селата Долно Дряново и Рибново заедно със своите връстници от Гимназията по машиностроене от Бурса преживяха в буквалният смисъл на думата едни вълшебни дни по време на изпълнението на проекта. Те посетиха забележителности както в община Гърмен и региона така и в страната, заедно пяха, танцуваха, споделяха впечатление и завързаха свои приятелства.

При раздялата групата от Турция развяха българските трибагреници, който получиха за спомен от българските си приятели, които благодарение на проекта “Различни но заедно“ се запознаха, опознаха и сприятелиха.

Този жест с разветите на изпроводяк български знамена от турските учетници разплака всички организатори и участници в прекрасния проект.

Сдружение „Неврокоп“ ще кандидатства за продължаване на проекта в Република Турция, град Бурса, сподели пред Топ Преса ръководителят на проекта Рахим Арнаудов.

   

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене