Свържете се с нас

Светско

Учители от Сатовча и Благоевград взеха участие в международен квалификационен курс в Париж

Публикувано

на

Във връзка с „ПРОЕКТА” „Мултикултурно образование“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1, Образование за възрастни, четирима учители – членове на Алианс Франсез – Благоевград, участваха в структуриран курс в Париж, Франция, в периода от 08.07.2019 – 13.07.2019 г.

В международния курс участие взеха 20 учители от различни страни: България, Хърватска, Белгия, Испания, Гърция, Италия, Англия и Полша.

Курсът се водеше от висококвалифицирания преподавател – г-жа Мариела Морбидели от Италия – обучител и създател на сдружение с нестопанска цел, работещо в сферата на неформалното обучение, с цел опазване и развитие на културно-историческото наследство в регионален и национален план – LABORATORIO DEL CITTADINO.

Целта на курса бе да даде възможност на учителите да усъвършенстват мултикултурната комуникативна компетентност за изграждане на талантливи и културни личности, да усъвършенстват езиковите компетенции, да създадат професионални и лични контакти, да обменят опит с европейските колеги, да разработят европейски проекти, сподели г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ Сатовча и Координатор на проекта.

Тя  сподели още за полезните детайли по време на международният квалификационен курс   в  Париж като заяви : „курсът включваше теоретични срещи, обиколки, семинари и практически дейности. Този метод доведе до постигането на глобално формиращо пътуване, благодарение на участниците, които разбраха дидактическата му стойност, фокусиран върху културното взаимодействие, но също и с обучение по инструменти на документалното продуциране и творчество за насърчаване на създаването на силни връзки между народите и териториите.

Дейностите, свързани с признаването и запазването на многообразието и различните му форми на изразяване, насърчиха по-доброто взаимно разбиране на културите и народите.

Проведоха се крос-умения за разработване на образователни и педагогически програми, обхващащи различни теми и теми, обхващащи различни дисциплини и сектори.

Развиха се умения, свързани с развитието на европейски мрежи и проекти, насърчаването и създаването на партньорства за учене между училищата, бизнеса и гражданското общество, междуличностни, междукултурни и социални умения. Посетиха се важни места като: кметството, парламента, сградата на ЮНЕСКО, музеи и др.

Курсът се водеше на три езика – френски, английски и италиански, следвайки максимата – единни в многообразието, единни в Обединена Европа. В някои дейности, участниците бяхме помолени да използваме собствения си език и след това да го преведем.

Споделянето и приближаването към различни езици е много важно в една разнообразна група.

Участниците в този курс допринесохме за развитието на обучението в съответствие с културата и произхода, и гарантирахме непрекъснато сравнение помежду ни, обмяна на култури, знания и интереси.

По време на обучението, участниците си взаимодействахме с обучители и екскурзоводи. След обучението всички участници имахме задачи, свързани със създаването на общ краен продукт и нови идеи за бъдещ европейски проект.

Всички участници получихме сертификати и Европас документи.

Като Координатор на проекта изказвам благодарности на: Европейската комисия, която одобри проекта, г-жа Мариела Морбидели и нейния екип, всички участници в курса.

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език и Координатор на проекта

коментара

ВИДЕО

СВОБОДНИ ДУМИ епизод 1! За Свободата на словото и новина ли е, че един журналист е осъден!

Публикувано

на

Първото коментарно и аналитично предаване на Топ Преса, публицистичната сензация СВОБОДНИ ДУМИ стартира пред иминути в нашия канал Топ Преса в https://www.youtube.com! Можете да го гледате тук :

коментара

Продължете с четенето

Новини

Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на къщата и скица на парцела. Тези дни шефа на най-голямата югозападна медия ще се срещне с Александър Балев, директор на „Социално подпомагане” – Благоевград за да предложи цялото имущество от къщата да бъде подарено на нуждаещи се хора. Телевизори, готварски печки, микровълнова, калорифери, легла, гардероби, посуда, черги, килими и дрехи….

Приятели ме посъветваха да пусна вещите в сайтовете за продажби, но предпочитам да зарадвам наистина някой, който има нужда… Аз знам какво е човек да няма! Сега мога да си позволя да направя това дарение!

Отдавна търсех голяма къща с голям двор. Почти година се оглеждах за подходящия имот. Бях много амбициран да е хубава и голяма.  Когато бащата на жена ми почина, тя не получи полагаемото й се по закон наследство. Родата й, популярната добринишка фамилия Галчеви лишиха децата ни от правото да имат поне една стаичка там.  За това и децата не стъпват вече в Добринище. Но сега си имат голямо имение, което е на тяхно име. Погрижих се, нищо да не им липсва.  

Каза благоевградският шеф на Топ Преса

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ