Благоевградският Кауфланд отнесе 500лв. глоба!

Инспектори на ОДБХ-Благоевград глобиха хипермаркет Кауфланд в Благоевград за нарушение на Закона за храните. По време на Коледните празници те направили проверка в търговския обект, при която установили, че се предлагат бързо развалящи се храни – салати, съхранявани в хладилна витрина на щанд за свежи храни. На опаковката на храните били поставени етикети с информация за срока с минимална трайност с текст „най-добър до…“ и дата.

Етикетите не съответствали на изискванията на разпоредбите и инспекторите издали предписание да се актуализира информацията, написана върху тях относно срок на годност, като датата се предхожда от текст „Използвай преди“. Срокът за изпълнението на предписанието бил 1 месец.

През март 2019 година инспекторите отново отишли в Кауфланд, за да проверят дали установените нередности са коригирани. Предписанието не било изпълнено. Съставили акт за установеното административно нарушение в размер на 500лв. Управителят на „Кауфланд българия еоод енд ко“ КД обжалвал наложената санкция пред Районен съд Благоевград, но съдът потвърдил сериозността на констатираното нарушение и глобата./struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене