Автобусът по Линия 7 отново заседна между неправилно паркирани коли на ул. Шар планина

 „Седмицата“ заседна между неправилно паркирани коли на ул. Шар планина в Благоевград, предаде репортер на Топ Преса. Куриозът стана рано тази сутрин, когато първият за деня автобус минаваше по обичайния си маршрут, а собствениците на автомобилите все още не бяха освободили паркоместата. Това далеч не е първият случай, в който шофьорът на градския автобус попада в подобна ситуация, разказа кондукторът пред наш репортер.

 Превозното средство е с големи габарити, а на Шар планина открай време има сериозен проблем с дефицита на паркоместа, които не достигат за всички живущи в района. Паркирането по протежението на цялата улица е позволено само от едната страна, на шофьорите обаче се налага да нарушават правилата, като паркират навсякъде, тъй като голяма част от кооперациите нямат прилежащи гаражи. Иначе движението на „Седмицата“ поражда сериозен проблем и с трафика на пътя и задръствания по няколко пъти дневно в жк. „Освобождение“, на кръстовището между Шар планина и една от основните пътни артерии в Благоевглад ‘ ул. Славянска.

 Проблемът идва от факта, че и без друго тясната за движение улица „Шар планина“, където паркоместата не стигат и автомобилите паркират и от двете й страни, не може да предостави достатъчно пространство, за да се разминат автобус и лека кола. Така всеки ден, и особено в пиковите часове сутрин и вечер, на кръстовището между „Славянска“ и „Шар планина“ се образуват тапи от автомобили.

 Някои от шофьорите навлизат в насрещната лента за движение, като по този начин отнемат възможността на идващия кордон автомобили, начело с автобуса, да се включат в движението по ул.“Славянска“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене