Ексклузивно! След серия публикации само в Топ Преса! Дъщерята на бившия заместник-председател на ОбС – Гоце Делчев Шакир Аян – Зайнеп Ходжа ще връща европари за къщи за гости?

Зайнеп Ходж

Зайнеп Ходжа

Дъщерята на бившия заместник-председател на ОбС – Гоце Делчев Шакир Аян – Зайнеп Ходжа ще трябва да връща европари, усвоени за изграждане на къща за гости в село Брезница. Тя е собственичка на къща „Аида“, за която от ДФЗ установиха след публикации в медийна група Топ Преса, че не е приемала никави посетители.

Фирмата на Зайнеп Ходжа е усвоила сумата от 89 343 лева за изграждането на туристическия обект. Той е въведен в експлоатация на 15 септември 2015 година с план за 4800 нощувки годишно за период от 10 години. През 2017 година обаче проверяващите от ДФЗ установили, че до онзи момент там не е осъществена нито една такава.

За нарушението фирма ЕТ „Зайнеп Ходжа“ е санкционирана с 97 335 лева. Санкцията е оспорвана от собственичката на къщата за гости.

По-рано министърът на земеделието Десислава Танева обяви, че 2 от 135-те къщи в Пиринско трябва да върнат 100% от получените средства, но не пожела да спомене кои са те. От фонд „Земеделие“ признаха пред наш репортер, че проверката е иницирана с предимство, след публикациите в медийната ни група. Предоставяме по долу част от статиите, довели до този положителен според нас резултатат. Странното е че въпреки че знаят истината, семейството на Зайнеп е завело дел ов съда с което ще оспорва решението на фонда. Нещо повече бащата на фамилията Шакир Аян заявил че имал достатъчно връзки в политическите среди за да измъкне дъщеря си от финансовото блато. Времето ще покаже!

Сигнал от жители на село Брезница, Община Гоце Делчев

Къща за гости -без гости и в Брезница

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене