Свържете се с нас

Политика

Политическа шизофрения и спекула! Големи очаквания от конгреса на ГЕРБ!

Публикувано

на

Треска в опозицията в Благоевград и Пиринско! Чакат да се потвърдят тиражираните с месеци лъжии слухове за арести и отсвирване на кметове!

Само седмица ни дели от дългоочаквано политическо събитие, конгресът на ГЕРБ на 7-ми юли, от който се очакват решения, които ще определят поведението на партиите за предстоящите местни избори. Отстраняването на един от стожерите на ГЕРБ, заместник-председателя Цветан Цветанов, „окрили“ опозиционерите в Пиринско, които започнаха да разместват фигурите в ГЕРБ, да кадруват, да свалят кметове и политически лидери и да „погребват ГЕРБ“ предизборно, както и всички „приятели“ на Цветанов в региона.

Местни „врачове и врачки“ предсказват спекулативно действията на премиера Бойко Борисов, който щял да се освободи от хората на Цветанов в Пиринско предизборно, като на тяхно място ще бъдат извадени нови хора от структурите на ГЕРБ. Нещо повече очакваха се арести на кметове от региона, бяха посочени и дати за това, а най-„информираните“ халюцинираха и видяха антимафиоти, тръгнали за арест в Благоевград, но върнали се от „Антените“, защото уж били получили друга заповед.

Свидетели сме на това как долнопробни интриганти, разпространяващи слуховете от кръчми и седенки, се вживяват в ролята на политически анализатори и разиграват убийствена политическа спекула с имена на „отлично информирани“ свои източници, близки до най-важните фигури в партия ГЕРБ и дори с името на премиера. Та, според тези „отлично информирани“ източници след конгреса, лидерът на ГЕРБ Борисов щял да детронира областния лидер в Пиринско Даниела Савеклиева. За мястото и се спрягат разни имена на хора, които хал хабер си нямат от работата на Савеклиева, които са имали възможност да покажат възможностите си, но са се провалили още в зародиш.. Реалността опровергава тези слухове.

На събранието на ГЕРБ в столицата, веднага след евроизборите, бе отчетено, че област Благоевград, е на първо място в страната по постигнат резултат, сравнено с резултатите от вота в другите области. И на тези избори, област Благоевград показа, че ПП ГЕРБ продължава убедително да е първа политическа сила и слуховете за нейното „погребение“ са силно преувеличени. Въпросът е, след такъв резултат с какъв мотив Савеклиева ще бъде отстранена от поста си на герберски лидер?! Защо му е на националното ръководство на ГЕРБ да прави такива рискови маневри, които ще обезсилят ГЕРБ в областта, разчиствайки сметки уж с хората на Цветанов, но дестабилизирайки партията си.

Говорейки с лидерите на ГЕРБ по места в Пиринско, отчитаме, че герберите трудно ще приемат някой нов да ги води в момента, тъй като време за местните избори няма и всяко сътресение в ръководството ще се отрази на резулатите от тях. Няма логика предизборно да се правят подобни маневри. Освен това, Савеклиева познава региона, няма загубен избор по време на управлението си, консенсусна е и силно разпрознаваема в Пиринско. Затова смятаме, че смени във висшия управленски ешалон в ПП ГЕРБ няма да има.

Това, което се случи с Цветанов и истерията „Апаратаментгейт“, развихри въображението на опозиционерите в областта, които започнаха да сменят кметовете на ГЕРБ с такава убеденост, сякаш този, от когото зависи това, ежедневно пие ракията си с тях, споделяйки им най-интимните си тайни в личния си и политическия живот на страната. След манипулативните твърдения на разни видни благоевградчани, стигаме до извода, че невежеството има почва у нас, след като има хора, които вярват на абсурдни твърдения и откровени лъжи. Борисов „бил казал“ на нашенски политици, че Камбитов няма да е кандидатът за кмет на Благоевград?!

Слух, които от месеци кара опозицията и някои самозаблудили се гербери да потриват доволно ръце и да виждат в това техния шанс за извисяване. Факт е, че Камбитов се оказа истински феномен, прекроил политическата карта в Благоевград и станал „баща“ на така наречената опозиция! Ако го няма Камбитов -опозиция на ГЕРБ в Благоевград- НЯМА! Няма партии, няма политици с политическа стратегия, има шепа хора, обединили се във фронт „Антикамбитов“! Опозиционерите нямат какво да кажат, за Благоевград, за неговото бъдеще, за политическите им намерения и възгледи. НЕ ПОЗНАВАМЕ НИЧИЯ ПЛАТФОРМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАДА!

Политиката им се изразява само в оплюване на градоначалника с фалшиви съобщения, ялови предсказания и предложения, от които не произтича нищо добро за областния град.

Оформиха се „Спасители на Благоевград“, сред които има „видни благоевградчани“, завършили средно образование след наборите си, тъй като се налагало да повтарят в средното училище.. Такива хора дават заявки за политически стратези и тактици и се напъват да катурнат сегашния кмет Камбитов, тиражирайки лъжи, откровени клевети и манипуативни твърдения.

Типично по нашенски се развива политическата ситуация в Благоевград. Засегнал и неудовлетворил амбиции и интереси, Камбитов се превърна във враг на десетки интересчии, за които Благоевград и неговите жители са всичко друго, но не и кауза. Благодатен се оказа градоначалникът Камбитов и за медиите, тъй като около името му има десетки новини всеки ден. Добри и лоши. Добрите разказват по няколко пъти на ден какво са свършили градоначалникът и екипът му, а лошите показват жалките напъни на единици, да омаскарят направеното от екипа Камбитов, да омаскарят името му, неговото, на децата му и на тези, с които кметът работи успешно..

Подобни хора и техният циничен подход в политиката отврати електората. Със сигурност! Наслушахме се на какви ли не простотии и лъжи, които една подир друга се разбиваха в стената на истината.. Опозицията разкри единствения си ангажимент към Благоевград, а именно да руши и омаскарява направеното по време на мандатите на Камбитов. Достигнаха дъното някои хора, в опита си да дискредитират личния си враг – Атанас Камбитов! Лъжат и си вярват, което показва шизоидно политическо поведение, обречено на тотална изолация и наказателен вот в предстоящите местни избори.

НАШАТА ПРОГНОЗА:

След конгреса, който така жадно очаква опозицията, Атанас Камбитов ще ПРОДЪЛЖИ ДА е кандидатът за кмет на Благоевград, за да започне довършеното и заложено в програмата за развитие на Благоевград до 2020 година. ДАНИЕЛА САВЕКЛИЕВА ЩЕ ОСТАНЕ НАЧЕЛО НА ГЕРБ В ОБЛАСТТА! Всякакви други твърдения са спекулативни и не коренспондират с истинността. Такава е ситуацията в момента!

Почти по същия начин действат така наречените опозиционери и в другите градове на областта, ръководени от кметове на ГЕРБ. Многократно сме писали за атаката с доноси до спецпрокуратурата по отношение работата на петричкия кмет Димитър Бръчков. Там обаче опозиционерите действат латентно, зад гърба му, което създава измамното усещане, че на южния фронт нещата са спокойни. Факт е, че до момента в Петрич няма изявен опонент на градоначалника и не се знае кой ще му излезе насреща по време на местните избори.

Структурата на БСП в Петрич е раздирана от вътрепартийни противоречия, ВМРО, действат подмолно, но нямат някаква алтернатива за кмет засега. Правят се някакви совалки за обединение във фронт „Антибръчков“, но нищо. Разбира се Петрич е „държава в държавата“, там политиката е крайно екзотична и винаги може да се очаква изненада. Но няма съмнения около кандидатурата на Димитър Бръчков за кандидат-кмет от ПП ГЕРБ в Петрич.

Слуховете в Сандански детронират Кирил Котев като кандидат за градоначалник, по подобие на слуховете в Благоевград. Тук напоследък се развихри, с желание за политическо възраждане, лидерът на РЗС Яне Янев, който е опозиция на сегашното статукво и според мълвата се готви сам с партията си, или в обединение да атакува кметския стол. С кандидат кмет ще излязат и БСП, но истински легенди се носят за силата на депутата от ВМРО Атанас Стоянов, който със сигурност щял да се кандидатира за кмет, обединявайки всички останали партии срещу Котев.

Засега Стоянов не потвърждава слуховете за бъдещите си действия, но и не ги отрича. Явно е, че политическите преговори не са приключили, затова и в Сандански няма нищо конкретно…

Продължава да е спокойна политическата обстановка в Банско и Разлог. Тук има леки вълнения, но никой не оспорва кандидатурите на Георги Икономов и Красимир Герчев.

Лятото е в разгара си, сезонът на отпуските също. Не очакваме сериозни политически ходове и трусове до предизборния месец-септември. А дотогава пазете се от горещините, че действат зле на хората с лабилна нервна система.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Политика

И АТАКА категорично против сделката за F-16!

Публикувано

на

Унизително е, че на рождената дата на Списаревски коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО загроби България с над 3 млрд. лева, смята Чуколов

АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16. Това заяви зам.-председателят на партията Десислав Чуколов по време на дебатите в Народното събрание.

По думите му българската държава ще даде над 3 млрд. лева за 8 американски изтребителя. Според него през последните седмици са изприказвани абсолютни лъжи относно машините. „Ясно е, че цената ще нарасне. Ясно е, че в годините самолетите трябва да бъдат поддържани, докомплектовани със съответните въоръжения, бомби и т.н., които ще бъдат продадени от американската страна.

Другата лъжа според Чуколов е, че България нямала сключен договор със САЩ за безплатно ползване на американските бази у нас.

„Още 2006 г. от АТАКА бяхме на протести пред американското посолство в Южния парк да изразим мнение, че не трябва да се дават четири български бази за безплатно ползване на американската страна. А чух тези дни от г-н Каракачанов и други фактори от военното министерство, че нямало у нас американски бази. Има!“, заяви още Чуколов и напомни, че в договора е записано, че българската страна няма право да изисква информация от американците за това какво влиза и излиза в базите.

„Ще получим тези самолети на завишена цена и тук декларираме, че от АТАКА сме против и категорично този договор не трябва да бъде подписан“, заяви още Чуколов.

„Сега ще дадете парите накуп, предварително, а 2023 г. ще ги получим от САЩ, евентуално. След 4 години Русия сигурно ще има С-600, а ние ще имаме самолети от 74-та година. Звучи ли ви изгодно и логично?“, попита от трибуната зам.-председателят на АТАКА.

В заключение той напомни, че на 19 юли 1916 г. е роден героят Димитър Списаревски, който се е разбил в американските „летящи крепости”, бомбардирали София. Чуколов определи като поредно унижение това, че точно на тази дата купуваме американски самолети, чиито предшественици са бомбардирали София.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС

Публикувано

на

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС, освободен бил по негова молба, кардиналните решения за съдбата на структорите на ДПС в община Гърмен се вземат днес на областен съвет 

Бившият кмет и депутат Ахмед Башев, вече не е представител на община Гърмен в Централния съвет на ДПС. Башев вече не е и член на ДПС.

Това е решение от последното заседание на ЦОБ /централно оперативно бюро/ на ДПС проведено преди дни, научи Топ Преса.

Отлично информирани съобщиха, че Ахмед Башев е бил освободен като член на ЦС на ДПС и от членството му в партията по негова молба, която е била приета и гласувана единодушно от цялото ръководство.

Взето е било и решение за разпускане на общинската структура на ДПС в община Гърмен.

Днес на областен съвет ще бъдат взети кардинални решения относно ДПС Гърмен както и ще бъде избран временен председател, който да  организира структурирането на новите местни и общинска организации на ДПС в Община Гърмен.

Вече няколко години учредители на ДПС в община Гърмен настояват този процес в редиците на ДПС да се случи. Това бе и причините много членове на ДПС да напуснат или да замразят членството си.

От лидерският пост като ръководител на общинската структура на ДПС в община Гърмен е освободен и досегашният председател Мустафа Геров. За неговият пост има доста кандидати.

Днес, областният съвет на ДПС се очаква официално да оповести решенията относно кадровата политика в редиците на ДПС в община Гърмен, а именно  новият временно изпълняващ длъжността общински председател, който да проведе събрания и конференция за избор и на нови местни лидери както и общински председател – титуляр.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ