Разложката гимназия по туризъм с недостатъчно ученици за учебната 2019/2020 г .на косъм от нулев прием

Трудно сформиране на паралелки на прием след седми клас в гимназията по туризъм в Разлог.Това съобщи директорът на учебното заведение  Васка Пенева.

Въпреки недостигът на пазара на труда на специализирани и обучени кадри за различни дейности в сферата на туризма, интересът на младите тази година не е голям.

На този етап има подадени документи на ученици за две специалности, едната от които предлага и обучение в реална работна среда – „Кетъринг и дуално обучение“ и „Икономическа информатика“. Подадените заявления на ученици не са достатъчни за сформиране на самостоятелни паралелки съгласно нормативно обявеният брой ученици.

За да не се стигне до закриване на паралелки, директорът на гимназията Васка Пенева обяви, че са получили т.н. „подкрепящи писма“ от Агенцията по заетостта, Община Разлог, Обществения съвет към училището.

 

Те ще бъдат предоставени пред  РУО на МОН, като мотив за подкрепа за запазване на приемът в училището, което подготвя обучени кадри за сферата на туризма. ПГ „Никола Стойчев“ е държавно училище, през пролетта на тази година при посещението си на място министърът на образованието Красимир Вълчев обеща и безплатен училищен автобус за превоз на ученици. /bnr.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене