Свържете се с нас

Здраве

Установиха цвета на смъртта и какво сънуваме, преди да умрем

Публикувано

на

Резултатите от изследването са много важни, защото по-късно може да се използват като „рецепта“ за безсмъртие

Британски изследователи публикуваха резултатите от експерименти, които трябваше да открият … цвета на смъртта, съобщава medpulse.  Опитите са проведени върху червеи, но учените твърдят, че такива „базови данни“ могат да бъдат приложени към всякакви биологични видове, включително хора.  Според тях, в случай на началото на смъртта на тъканите на червеите, клетките започват да предават данни по веригата, която по-късно може да се използва като „рецепта“ за безсмъртие.

Когато червеят умирал, на клетъчно ниво имало скъсване на тъканите и некроза, които от своя страна предизвиквали излъчване със син цвят.

Както обясняват експертите, след началото на този етап от смъртта има няколко важни минути, които съдържат цялата информация.

Съществуват и няколко минути, когато има шанс за спасение и сега, благодарение на получените данни, лекарите ще могат да реанимират умиращия човек, между началото на некрозата и все още мъждукащия живот.

По-рано учените казаха, че са стигнали до заключението, че има сънища, които хората виждат малко преди смъртта си и това са предупреждения, че човек скоро ще напусне този свят.

Проучванията са проведени от учени от американския град Бъфало и са продължили 10 години.Експертите са наблюдавали чувствата и усещанията на хората през последните години от живота им.

Според един от авторите на изследването, д-р Кристофър Кер, преди смъртта, хората много често виждат еднакви сънища.Тези сънища не са ужасни и не са плашещи. Напротив, те са пълни с умиротворение и позитив, дават ярки емоции и то на такова ниво, сякаш човек ги преживява в действителност, а не в съня си.

В тези сънища има отдавна починали роднини или приятели, както и любими животни. Освен това, хората преди смъртта понякога имат сънища, в които отиват на дълъг път, събирайки багаж, сякаш знаят, че никога няма да се върнат обратно.

Според наблюденията на учените, пробуждането на такива умиращи хора било радостно, те си мислили, че не сънуват, а всичко е наяве.

Според експерти в проучването са участвали повече от 13 хиляди души, а само 10% от тях не са виждали такива сънища.

Отбелязва се, че най-често сънищата започват да се появяват 2-2.5 месеца преди печалното събитие и няколко седмици преди това те стават възможно най-реалистични.

Според изследователите, подобни сънища вероятно се произвеждат от мозъка, който подготвя човека за неизбежното и изпраща сигнали, за да го успокои.

Но как може мозъкът да знае, че смъртта идва? Това е загадка, която експертите се борят да разгадаят, но засега не могат да кажат нищо друго, освен че човек използва не повече от 10% от потенциалните възможности на мозъка си и скритите способности на организма като цяло./zdrave.to

коментара

Здраве

Ивелин Иванов: За седем минути чрез среброто се елиминират 650 вируса и бактерии

Публикувано

на

Ивелин Иванов е специалист по класическа научна радиестезия, по рекреация и психолог.

Той е създател и управител на Центрове за радиестезични услуги и рекреация, като от 1990 г. се занимава професионално с неутрализирането на вредните енергийни излъчвания и въздействия в различните им естествени, изкуствени и смесени разновидности.

От много богатата лична и професионална биография на радиестезиста Ивелин Иванов ще споменем само това, че в детството и юношеството си се е занимавал активно със спорт, но впоследствие се отдава изцяло на радиестезията.

Изкарал е редица курсове, в т.ч. при френски, руски и немски специалисти; има авторски публикации за радиестезията, природолечението и езотериката; организатор и участник в Международен симпозиум по парапсихология; правени са изследвания за въздействието на създадените от него биостимулатори – неутрализатори и катализатори чрез различна апаратура на няколко места в чужбина. И още много други изяви.

– Г-н Иванов, в какво се изразява радиестезията и какви други методи за анализ, диагностика и лечение прилагате? 

– Радиестезията е физикална наука, която борави с вълни и на същия принцип, както се откриват минерали, метали и води, се работи и с човешкия организъм и структура.

Радиестезията има няколко дяла, аз съм специалист по класическа научна радиестезия – това е един много особен дял, който като цяло, е запазен и се работи основно в България. Вече почти 30 години се занимавам с радиестезия, освен това съм специалист по рекреация.

Да обясня – всичко в сферата на възстановяването е рекреация, т.е., всички масажни, спа и уелнес процедури. Иначе съм психолог, занимавам се и с хипноза и хипнотерапия. Много и различни методики се използват, но радиестезията винаги е водеща в началото.

Защото става дума за много специфичен диагностичен метод, който може да даде основата на всякакви въпроси. Всъщност, основният постулат на науката радиестезия е, че всичко материално излъчва и приема вълни.

Какъвто и конкретен въпрос да се зададе, ако той е зададен конкретно и ако имаме свидетел на търсеното от нас нещо, може да се използва и да се направи анализ.

Като казвам „свидетел”, имам предвид че това може да е коса от човека, снимка и т.н. Но не е само това, радиестезията предоставя неограничени възможности за използване.

– Как помагате на хората с различни заболявания и състояния?

– При мен подходът е цялостен, т.е., не се занимавам с откриване на болести или уточняване на определени състояния, това могат да го правят лекарите.

А аз, както казах, съм психолог. Реално, тук подходът е холистичен, т.е., подхожда се конкретно към цялостното състояние на човека.

Ако трябва да съм по-конкретен, първо се прави радиестезичен анализ, който всъщност, уточнява физическото, психическото и емоционалното състояние на дадената личност. Уточнява се има ли някакви външни преднамерени негативни въздействия и влияния, както и възможностите за естествени, изкуствени и смесени въздействия.

Т.е., какво се получава като общ статус. И на тази база вече се прави една картина, по която се изяснява как е най-добре да се процедира в определения случай. За тези 30 години през моите офиси са минали над 115 хиляди души – всякакви случаи от различно естество.

– Г-н Иванов, по какъв начин неутрализирате вредните негативни излъчвания и въздействия?

– Прилагам мои методики, имам запазени марки за Европа. Най-простичко казано, те са цяла гама от продукти – биостимулатори, неутрализатори, катализатори, енергийни коректори. Но пак е много специфично. Днес например, ми се обаждаха хора от Америка да ме питат мога ли да въздействам на тези нови излъчвания, които са от мрежите на мобилните устройства.

 -Можете ли да въздействате?

– Ние сме произвели продукт още преди 10-12 години – стикери, които изчистват електромагнитни въздействия и влияния.

Оказа се, че не са толкова известни в България, просто защото нямам физическото време и не съм се заел да ги направя популярни. На практика обаче се оказа, че тези стикери изчистват не само електромагнитни въздействия и влияния, те могат да направят много повече.

– В една публикация казвате, че среброто не само предпазва от болести, но и лекува. Разкажете накратко.

– Не само среброто, а и златото, както и медта също имат положителни свойства.

Но специално среброто има силно изразени бактерицидни свойства, навсякъде в интернет може да се види за начините, по които действа колоидното сребро.

Реално погледнато и буквално казано, само за 6-7 минути чрез среброто могат да се елиминират около 650 вируса и бактерии, което съответно води до стабилизиране като процес. Работи се с няколко такива продукта.

При всички положения обаче трябва да се изясни подходяща ли е дадената личност за съответната процедура или продукт./zdrave.to

 

коментара

Продължете с четенето

Здраве

Здравословно с Цветелина Хаджиева: Храната и емоциите

Публикувано

на

Храната ли е начинът да се справиш с негативните преживявания и състояния? Това ли е единственият вътрешен ресурс, с който разполагаш, за да се противопоставиш? Уважаваш ли се? Обичаш ли се? Ужасяваш ли се, че храната надделява над теб? Съвсем наскоро, в България, започна да се прокрадва едно определение, чийто симптоми носят много хора, но все още малцина знаят, че това е психическо състояние, част от общата психиатричната картина на хранителните разстройства – емоционалното хранене.

Или казано още с други думи, емоциите те карат да ядеш. Това е едно особено, интензивно състояние, което макар да носи краткотрайно облекчение и успокоение, все пак води понякога до доста сериозни психически и физически проблеми, особено в случай на последващо компенсаторно поведение, свръх тегло, силно занижена самооценка, депресия и т.н. За хората, хранещи се емоционално, храната е единственото „спасение”, за да се справят със стреса, негативните преживявани, разочарованието, самотата. Храната за тях е най-бързият и достъпен начин да почувстват успокоение, колкото и малотрайно да бъде. Но след това настъпва вината, самосъжалението и страданието от това, че са проявили слабост.

Емоционалното хранене е един порочен кръг на загуба на контрол, който се превръща в модел на поведение и който „гарантира временен изход”. Установява се като вреден навик, който автоматично се активизира в труден момент като ответна реакция на напрежението, което изпитва човек. Емоционалното хранене е загубата на връзка със собственото тяло. „Гладът” се поражда по неестествен и не биологичен начин, където човек се храни, за да потуши негативната емоция. Редица изследвания в тази област сочат, че това е психологично състояние, което няма връзка със затлъстяването и изследователите предполагат, че то е така да се каже „вторичен продукт” от неудовлетворена емоционална потребност в детството. В случая храната играе ролята на компенсаторно средство за получаване на емоционално удовлетворение, което носи временно запълване на „празнота”. Това запълване е ефимерно, фалшиво, и все пак човек избира него, в стремежа си да задоволи нуждите си.

Емоционалното хранене има символично значение. Човек се „пълни” за да се почувства изпълнен с нещо, което да му донесе задоволство, пълнота, наслада. Не случайно човек е подвластен и непрекъснато повлечен от стремежа си да задоволява различните си потребности, които направляват поведението му. Борбата с емоционалното хранене е не лека, но това не е борба с храната само и единствено, а борба с теб самия. Тази борба трябва да се изразява в стремежа за постигане на вътрешен баланс, хармония, единство, които да носят спокойствие, увереност, сила, сигурност…., като реалистично упование и изграждане на адекватни копинг стратегии за рационално и ефективно справяне с вътрешните и външни конфликти.

И да, с не малко основание наистина може да се твърди за евентуален емоционален дефицит в периода на детството, където семейната среда и най-близкото обкръжение играят ключова роля в развитието и оформянето качествата на личността, които след това стават водещи във формирането на характера и определят социалното израстване и адаптиране на личността. Затова не трябва да се подценява детството период на развитие на „малкия човек, който не разбира нищо”. Напротив дори! Детската психика тогава е най-ранима, способна да реагира по особено травмиращ начин спрямо негативни обстоятелства, колкото и несериозни и неоснователни да се струват на възрастния. В тази връзка Александър Дюма-син, казва, че детето е малко, но въпреки това в очите му е събран целия свят!

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ