Свържете се с нас

Политика

5 фирми искат да строят новото училище в Рибново

Публикувано

на

5 фирми се конкурират в конкурса за избор на изпълнител на строително-монтажните работи за разширяването на Средно училище „Йордан Йовков” в гърменското село Рибново. Две от дружествата са от София, третото е от Кюстендил, четвъртото е от Пловдив, а петото – от хаджидимовското село Абланица.

Преди време директорът на школото – Манчо Джуркин, обяви обществена поръчка въпреки забраната на кмета на община Гърмен – Минка Капитанова. В началото на месец март тази година управникът издаде заповед, с която забрани на Джуркин като второстепенен разпоредител на бюджетни средства да провежда обществени поръчки. Но общинският съвет взе изрично решение и възложи на кмета да дeлегира права на школския шеф да проведе обществените поръчки за избор на изпълнител и за филиала в Осиково, и за разширяването на училището в Рибново.

„Предстои комисията да избере победителя в конкурса за училището в Рибново. Министерството на образованието и науката ни отпусна парите. Те са за изграждането на нови 6 класни стаи в учебното заведение. Тук учат около 500 ученици в 24 паралелки, а в същото време класните стаи са само 16”, коментира директорът Манчо Джуркин. Ако всичко с процедурата върви нормално и няма обжалване, първата копка ще бъде направена през септември.

В момента усилено се работи по ремонта на филиала на учебното заведение в съседното село Осиково, като стойността на дейностите е 167 000 лева с ДДС. Извършва се саниране на сградата, подменят се покривът, дограмата и улуците. Тук се провеждат извънкласни форми и занимални. При лошо време и непроходим път от Осиково до Рибново децата от Осиково няма да пътуват до съседното село, а ще имат учебни занятия в своето село.

коментара

Политика

Централна избирателна комисия определи състава на Общинската избирателна комисия в Банско

Публикувано

на

Община Банско е с 13 членове в състава на ОИК като за председател на комисията е назначена адвокат Елиана Спасова от Благоевград. Заместник-председатели са Даниела Еринина и Людмил Везюв. За секретар е назначен Георги Бориков.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Очаква се Централна избирателна комисия да определи състава на ОИК – Благоевград, тъй като политическите партии не можаха да постигнат консенсус и да изберат състава й. От ПП „ГЕРБ“ предложиха адвокат Мартин Бусаров, който бе председател на РИК – Благоевград на отминалите евроизбори. От ПП „БСП“ пък не отстъпиха и предложиха зам.-председателя на РИК – Благоевград Йордан Симонски. Поради тази причина се наложи ЦИК да определя състава на Общинската избирателна комисия в Благоевград./Благоевград нюз/

коментара

Продължете с четенето

Политика

Новият-стар председател на ОИК Гоце Делчев адв. Ваня Кехайова поема и през този мандат комисията

Публикувано

на

Досегашният председател на ОИК-Гоце Делчев, адв. Ваня Кехайова е предложението на ГЕРБ за нов мандат. Секретар на ОИК според предложението на БСП ще е адв. Катя Воденичарова.

Двама ще бъдат заместник председателите на ОИК Гоце Делчев. За позицията зам. председател предложението на ДПС е Шабан Хаджиоли, вторият зам. председател все още не е определен. Предстои ЦИК да излезе с назначенията на предложеният състав.

Адвокат Кехайова оглави Общинската избирателна комисия след проведените през миналата седмица консултации при кмета Владимир Москов за избор на нов състав на ОИК,  на която изтече мандата.

Както писа Топ Преса, на консултациите присъстваха всички парламентарно представени партии, коалиции и движения на територията на община Гоце Делчев със свои предложения.

Председателското място и в ОИК Гоце Делчев според квотата се пада на управляващите от ППГЕРБ.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ