Устойчивост на проекта по ТГС България – Македония бележи община Сатовча, със собствени средства администрацията обзаведе прекрасният кът

В края на 2017 г. Община Сатовча реализира проект, чрез който се изгради нова пешеходна зона, велоалея,  места за любители на ролери и кънки, места за детски игри с кътове за отдих, край река Бистрица в село Сатовча.

Като цяло, преустройството на крайречна улица заедно с укрепване на част от бреговете на реката в селото се реализира в рамките на проект „Да мислим за природата, културата и водата – да бъдем европейски туристи“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България – Македония 2014-2020 г.

Партньори по проекта са община Липково -Македония и читалище „Просвета 1937“, село Плетена.

Изпълнението на този проект беше от изключителна важност за подобряване на жизнената среда в селото. Реализацията му преустрои един почти неизползваем терен в непосредствена близост до местния стадион и го превърна в многофункционална площ. Приятен и приветлив кът, в който жителите и гостите на селото могат да отмарят на пригодените за това места, а децата и младежите могат да спортуват и веселят на добре обзаведените детски площадки, коментира кметът на общината д-р Арбен Мименов.

С цел устойчивост на проекта със собствени средства Общината подобри и допълнително обзаведе с различни детски приспособления, като люлки и пързалки този прекрасен кът, място, изключително уютно и приятно, както за малки, така и за големи, които с удоволствие използват в свободното си време.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене