Свържете се с нас

Таблоид

Кмета на Гърмен Минка Капитанова посрещна учители и ученици от ПГ по машиностроене в Бурса и техни връстници ОбУ „Христо Ботев“ – Долно Дряново

Публикувано

на

Днес на гости на кмета на община Гърмен бяха ученици от Професионалната гимназия по машиностроене в турският град Бурса и ОбУ „Христо Ботев“ – Долно Дряново които работят по наскоро спечеленият проект „Различни но заедно“ по Еразъм +, Младежки обмен. Учителите ръководители на проекта и самите ученици разказаха на кмета Минка Капитанова за целите и реализацията на съвместният проект а, тя от своя страна ги поздрави и им пожела успех.

Както писа Топ Преса  с подписването преди месец  на договора за съвместно изпълнение на спечеленият проект от Сдружение „Неврокоп“- село Долно Дряново община Гърмен  в лицето на учителят от местното училище Рахим Арнаудов и ръководството на Професионалната гимназия по машиностроене в турския град Бурса, бе даден старта за изпълнение на  интересният и  необходим за двата региона проект „Различни но заедно“ по Еразъм+ К1, Младежки обмен.

В проекта участват 15 младежи от Професионалната гимназия по машиностроене в турският град Бурса и 15 младежи от ОбУ „Христо Ботев“ – Долно Дряново и СУ „Йордан Йовков“ – Рибново, обясни  Рахим Арнаудов.

Той сподели, че проект „Различни заедно“ е провокиран от изключително динамичната ситуация в Европа, Близкия изток и Балканите като основната му цел е:

Борба с агресията, езикът на омразата и радикализацията на младите хора в Европа, чрез насърчаване на толерантно поведение, междукултурен диалог и  опознаване на различните култури и религии.

Насърчаване на междукултурния диалог и взаимното разбирателство между младите хора, живеещи в Европа, които принадлежат към различни социални и културни среди;

Насърчаване на зачитането на културното многообразие и борба срещу расизма и ксенофобията;

Превенция на агресията, насилието и нетолерантността между младежите, чрез методите на неформалното образование и опознаване на културното многообразие;

Запознаване с процесите на миграция и осъзнаване на ползите от нея за Европа;

Популяризиране на неформалното учене като инструмент за укрепване на ценностите и провокиране към младежка активност на местно ниво.

Повишаване на осведомеността на участниците за Европейските програми и възможности за развитие.

Чрез постигането на описаните по горе  цели ще покажем на младите хора ограбващата и ограничаващата сила на предразсъдъците, предубежденията и стереотипите, като намалява негативното им въздействие в поведението и живота, насърчава моралната и ценностна система, приятелство, разбирателство, толерантност, сподели  оше Пахим Арнаудов.

 

коментара

Таблоид

Очакват ни два по-дълги уикенда

Публикувано

на

Два по-дълги уикенда ни очакват през септември.

Първият от тях е още в края на първата седмица на месеца.  Денят на Съединението – 6 септември, се пада в петък и се слива със събота и неделя.

Вторият тридневен уикенд ще бъде две седмици по-късно, когато ще отбележим Денят на независимостта – 22 септември. Тъй като празникът е в неделя, първия ден от следващата седмица също е обявен за почивен.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Благоевград осигурява 20 работни места за домашни помощници

Публикувано

на

Община Благоевград в качеството си на бенефициент по проект “Патронажна грижа в Община Благоевград”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г. осигурява 20 работни места за домашни помощници.

В рамките на 12 месеца Община Благоевград ще подкрепи 130 лица с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Услугите ще се предоставят от специализиран екип от здравни специалисти и домашни помощници.

Лицата, които могат да се възползват от предоставяните услуги по проекта са лица на възраст над 65 години, лица с валидно ЕР на ТЕЛК или медицински документ, лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравна грижа, лица след оперативна интервенция и след хоспитализаця, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи и техните семейства.

Документите следва да се подават лично или чрез пълномощник, в община Благоевград, стая № 326, в срок до 30.08.2019 г.

Допълнителни разяснения могат да бъдат получени на телефони 073/884460.

Необходимите формуляри може да намерите на посочените линкове:

http://www.blgmun.com/cat124/3925/Obyavlenie_23082019.html

http://www.blgmun.com/cat124/3926/Obyavlenie-23082019.html

в сайта на Община Благоевград.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ