Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

Той е бил свален от поста с гласовете на 20 депутати от ВМРО и НФСБ

Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединените патриоти“. Това е било решено на заседание на групата на малката коалиция във вторник следобед, научи NOVA. Лидерът на „Атака“ е бил свален от поста с 20 гласа от общо 27 депутати в ПГ. Неговите народни представители не са присъствали на въпросното заседание. ВМРО и НФСБ пък са поели съвместно ръководството на групата.

Аргументът за решението на депутатите на Каракачанов и Симеонов е, че лидерът на „Атака“ от месеци не е събирал на заседание парламентарната група в качеството си на председател. Когато пък е насрочвал сбирки на групата, неговите депутати са отсъствали, твърдят колегите им от другите две партии в малката коалиция.

За съпредседатели на ПГ на ОП са избрани Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Техни заместници ще бъдат Милен Михов и Борис Ячев. Секретари на групата стават Юлиан Ангелов и Християн Митев.

Очаква се промяната да бъде обявена официално от парламентарната трибуна след гласуването на президентското вето за Черноморското крайбрежие.

/nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене