Connect with us

Таблоид

Община Хаджидимово продава чрез публично оповестен конкурс общински недвижим имот за изграждане на цех за алуминиева дограма

Published

on

Община Хаджидимово  обяви публично  оповестен конкурс  за продажба  на урегулиран поземлен имот от 7 846  кв.м.  общинска собственост  с предназначение  за  ЦЕХ ЗА ДОГРАМА . Конкурса  ще бъде проведен на 17.07.2019 г.

Цената на конкурсната документация  е в размер на  100  лева, платими в касата на община Хаджидимово  всеки работен ден  до 1600 часа и до 1200 часа на 12.07. 2019 г., за втората дата – 19.07.2019г.

Начална конкурсна продажна цена е 75 000  лева,а

депозита  за участие  е в размер на  10 000 лева, който се внася по сметка на Община Хаджидимово всеки работен ден от датата на публикуване на обявата до 15.07.2019 год., за втората дата – 22.07.2019г.

Срока на подаване на заявленията за участие  е до 1200 ч. на  16.07.2019 год., за втората дата – 23.07.2019г.

В случай на не провеждане на конкурса, повторен конкурс ще се проведе на 24.07.2019 год., при същите условия на същото място и час.

За участие в конкурса не  се допускат до участие  лица и фирми, които имат задължения към Община Хаджидимово за местни данъци и такси.

В условията  е записано още , че минималната стойност на инвестициите, свързани с построяването на“ Цех за дограма и неговото оборудване“ трябва да са не по – малко от 120 000 лева, какго и разкриване на не по – малко от 5 работни места. Предложеният брой работни места по трудов договор в изградения обект  да се поддържат за срок не по-кратък от 5 години.

 

В задълженията на спечелилият кандидат  са също , в 4 –ри  месечен срок от датата на сключване на договора, да  изготви и представи в Община Хаджидимово проектна документация за реализиране на инвестицията; Да се започне строителството  не по-късно от 6 месеца, считано от датата на издаване на строително разрешение; Да се завърши строителството на обекта и да се въведе в експлоатация в 24 (двадесет и четири) месечен срок от датата на издаване на строително разрешение; Да не се извършва промяна в предназначението на имота за срок от 10 (десет) години и Изграденият обект да се ползва само за дейността, свързана с предложената инвестиция.

Дата на провеждане на конкурса – 17.07.2019 г.

коментара

Таблоид

Банско се готви за зимния сезон

Published

on

В първия есенен ден, кметът Иван Кадев и неговия екип организираха среща с представители на МВР, ПБЗН, ВиК, ЧЕЗ, горските стопанства, Дирекция „НП Пирин”, фирмата за почистване и сметоизвозване в Банско и общинската служба ОРС.

Както обяви кметът при откриване на срещата, тя е първата от поредица подобни преди началото на зимата, за да се създаде добро взаимодействие. Подготовката за предстоящия зимен сезон обхваща дейности, отговорни за които са различни институции, но координацията и организацията се ръководят от общината, защото именно в нея постъпват всички сигнали за проблеми и общината представлява интересите на гражданите, беше позицията на Иван Кадев. Той постави пред институциите конкретни въпроси за решаване, много от които са проблемни от години – като ремонт на водопроводи, подмяна на компрометирани електрически стълбове и ремонт на електропроводи, изграждане на горски пътища и много други.

Като сериозен предстоящ проблем кметът посочи организацията на движение в Банско и Добринище през зимата и възложи на МВР съвместно с общинските служби да набележат всички възможни „джобове” на териториите на градовете, където могат да се обособят паркоместа.

Според Иван Кадев, въпросът с паркирането и движението, особено в зимни условия и активен туристически сезон може да бъде решен само с безкомпромисното спазване на правилата, но при създадени условия от страна на Общината и МВР. Кметът поиска от полицията и засилено присъствие на критични кръстовища в Банско в определени часове на движение на коли и пешеходци.
Особено внимание на срещата беше отделено на сметоизвозването и снегопочистването.

Принципно беше договорено в пиковите периоди на туристическия сезон и при обилен снеговалеж или други екстремни природни условия, МВР да помага за кратковременна промяна на движението по улиците за безпроблемно минаване на почистващата техника.

коментара

Continue Reading

Таблоид

В Якоруда гъмжи от полиция! Градът е блокиран! Търсят малкия Мехмед под дърво и камък! Няма го

Published

on

Полицаи от Банско ,Якоруда ,Разлог, Благоевград се включват в издирването на
2.7 годишния Мехмед, който изчезна вчера около 18 часа от двора на къщата им.
Детето е оставено за кратко само да си играе, и когато родителите му го
потърсили установили ,че го няма . Няма го и до момента. Целият град е включен
в издирването .

Драмата е голяма. Работи се по всякакви версии, включително и детето да е
станало обект на престъпление . На място е и директорът на ОД на МВР комисар
Дойчин Дойчинов, както и опитни криминалисти от полицията. Вървят разпити на
близки ,роднини ,семейството му ,но до момента няма информация ,която да
помогне на полицаите в откриването на малкото момченце. Паниката е страшна.
Семейството е в шок. Преди малко от полицията изпратиха следната
информация.

Издирва се Мехмед Юркин на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда. Детето е
високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с
дълъг ръкав и розови панталонки. Обуто е с чехли. Последно е било забелязано
около 16:00 часа на 23. 09. 2020 г. в двора на дома си в гр. Якоруда.

След подаването на сигнала, около 18:00 часа на тел. 112, са предприети
незабавни издирвателни мероприятия от полицейски служители, служители на
РСПБЗН-Разлог, Планинска спасителна служба и служители на общината.
Действията по издирването на детето продължават.

Гражданите, които имат информация за издирваното дете могат да сигнализират
на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ