Свържете се с нас

Таблоид

Техническият колеж към ЮЗУ става факултет на университета

Публикувано

на

юзу

Министерство на образованието и науката започва подготовка на документи по процедурата за преобразуване на четири колежа в страната сред които и Техническия колеж, който е в структурата на ЮЗУ. Той ще бъде преобразуван в Технически факултет към университета след решение на Народното събрание и Министерски съвет.
Според постъпилитe искания за преобразуване са и тези на ректорите на Колежът по телекомуникации и пощи – София, който трябва да стане Висше училище по телекомуникации и пощи – София, Международният колеж – Албена да се преобразува в специализирано частно Висше училище по мениджмънт – Варна, а Европейският колеж по икономика и управление – Пловдив да се проеобразува в специализирано частно Европейско висше училище по икономика и мениджмънт.
Постъпилите искания в МОН са въз основа на положително оценени проекти от Националната агенция за оценяване и акредитация.
Съгласно Закона за висшето образование преобразуването на висши училища и техни основни звена става с актове на Народното събрание и на Министерския съвет на Република България.
Съгласно разпоредбата на чл. 10, ал. 2, т. 1 в правомощията на министъра на образованието и науката е да направи предложение пред Министерския съвет за исканата промяна. Съгласно изискванията на чл. 32, ал. 1 от Устройствения правилник на Министерския съвет изготвените проекти на нормативни актове се съгласуват с останалите министри. Съгласуването, във връзка с чл. 34, ал. 1 от цитирания правилник, се извършва в 10-дневен срок. След приключване на процедурата по съгласуване окончателните проекти се внасят в Министерския съвет. На база на прието решение Министерският съвет внася предложения за преобразуване в Народното събрание. След разглеждане на тези предложения от съответните комисии в НС следва да бъдат включени в работния график на Народното събрание.

Е79

коментара

Таблоид

Аптеките в Гоце Делчев и региона утре пускат кепенците за час в подкрепа на националния протест на аптекарите

Публикувано

на

Утре 20 .02. 2019 година  аптеките в Гоце Делчев и региона ще бъдат затворени за един час а именно от 15 до 16 часа .

С това си действие , аптекарите от гоцеделчевско ще подкрепят колегите си от цялата страна които ще стачкуват обявявайки се  всички заедно  против настоящата лекарствена политика на:

1/лишаване на пациентите от животоспасяващи лекарства – те липсват

2/ограничаването на достъпа на пациента до лекарства чрез ликвидирането на аптеките в повсеместно

3/монополизиране на аптечната дейност и даването й в ръцете на корпоративни структури нарушаващи закона

4/ обезценяване на фармацевтичния труд и невъзможност да окажем здравна грижа на пациента

Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно!

Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!

Настояваме за:

1/  Отлагането действието на Наредба Н-18 на НАП до съгласуването й със спецификите в аптеките

2/ Въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 г.

3/ Въвеждане на единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна

4/До задействане на електронното здравеопазване да се отложи въвеждането на  специализираната системата към ИАЛ и системата по верификация

5/ Справедливо заплащане на фармацевтичния труд

 

От Асоциацията та  фармацефтите

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВИДЕО: Млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и бебето си

Публикувано

на

Заради  разговор по –телефона или друго разсейване млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя  Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и  бебето си  

Лек автомобил Опел –Астра управляван от млада жена и с малко дете вътре в него  се заби в крайпътно дърво по пътя за  село Дъбница. Инцидента стана  днес около 10:30 часа сутринта и за щастие  и късмет и детето и жената са невредими въпреки ужасяващата  гледна на катастрофиралият автомобил.

Определено причината не е висока скорост защото  ако  скоростта беше висока катастрофата щеше да е с фатален край. Благодарение, че детето е било в детска седалка за автомобили е спасило живота му, коментират  полицейски служители.

Водачката също е невредима, тя е само с  охлузни рани на  едната ръка. И детето и жената са прегледани  в Спешен център Гоце Делчев  и са освободени .

Каква е причината  водачката с автомобила да  изскочи от пътя, да се завърти и да се  забие в крайпътното дърво, тепърва ще уточняват  полицейските служители и следователите които са поели случая .

Предположенията  са  разсейване на водачката по време на шофиране която е възможно  да е говорела по телефон или да е гледала към бебето  но със сигурност причината за нелепият инцидент не  е  превишена скорост, са първоначалните разсъждения на разследващите.   Все още не се знае от къде е водачката  на  лекият автомобил който е с кюстендилска регистрация. Със сигурност обаче жената от  региона и вероятно   не е сменила  още регистрацията на автомобилът  си който е закупила от кюстендилско. Говори се че жената зад волана е или от Гоце Делчев или от Мосомище, подробнисти които  също тепърва ще бъдат уточнявани от органите . Важното е че   и тя и детето са живи и здрави.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ