Свържете се с нас

Таблоид

Техническият колеж към ЮЗУ става факултет на университета

Публикувано

на

юзу

Министерство на образованието и науката започва подготовка на документи по процедурата за преобразуване на четири колежа в страната сред които и Техническия колеж, който е в структурата на ЮЗУ. Той ще бъде преобразуван в Технически факултет към университета след решение на Народното събрание и Министерски съвет.
Според постъпилитe искания за преобразуване са и тези на ректорите на Колежът по телекомуникации и пощи – София, който трябва да стане Висше училище по телекомуникации и пощи – София, Международният колеж – Албена да се преобразува в специализирано частно Висше училище по мениджмънт – Варна, а Европейският колеж по икономика и управление – Пловдив да се проеобразува в специализирано частно Европейско висше училище по икономика и мениджмънт.
Постъпилите искания в МОН са въз основа на положително оценени проекти от Националната агенция за оценяване и акредитация.
Съгласно Закона за висшето образование преобразуването на висши училища и техни основни звена става с актове на Народното събрание и на Министерския съвет на Република България.
Съгласно разпоредбата на чл. 10, ал. 2, т. 1 в правомощията на министъра на образованието и науката е да направи предложение пред Министерския съвет за исканата промяна. Съгласно изискванията на чл. 32, ал. 1 от Устройствения правилник на Министерския съвет изготвените проекти на нормативни актове се съгласуват с останалите министри. Съгласуването, във връзка с чл. 34, ал. 1 от цитирания правилник, се извършва в 10-дневен срок. След приключване на процедурата по съгласуване окончателните проекти се внасят в Министерския съвет. На база на прието решение Министерският съвет внася предложения за преобразуване в Народното събрание. След разглеждане на тези предложения от съответните комисии в НС следва да бъдат включени в работния график на Народното събрание.

Е79

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ