Свържете се с нас

Таблоид

Кмета Минка Капитанова, директора на училището в Дъбница ,Илия Цацев и изпълнителя Бисер Узунов с първа копка дадоха старт на строителството по разширяване на учебното заведение

Публикувано

на

Първа копка на изпълнение на проект за 228 000 лева , с които ще бъде извършено пристрояване  на Основно Училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница бе направена  официално днес . Символичната първа копка направиха кмета на община Гърмен, Минка Капитанова , директора на училището Илия Цацев и  управителят на  фирмата изпълнител „Болдинг Къмпани“ Бисер Узунов .

„ Буквално от днес започваме строителните дейности , а намеренията ни са в края на месец септември  да предадем на училището и община Гърмен готовият  обект ,  сподели за Топ Преса изпълнителя  Бисер Узунов .

Пристрояване на училищната сграда  която ще стане част от досегашното училище в Дъбница ще се състои  от триетажна постройка  с допълнителни класни стаи и  други помещения .

„ Днешният ден е много важен за жителите и подрастващите от Дъбница и съседните села . Свързвам го с тържественият ден на откриването на  нашето училище през 1958 година . За наша радост  школото ни стана тясно , учениците се увеличиха драстично и се наложи да изработим проект  с който да поискаме финансиране за  пристрояване и разширяване с още класни стаи училището ни тъй като и тенденцията говори красноречиво за увеличение  на учениците  ни и в бъдеще.

Благодаря на Министерството на  образованието и на община Гърмен за подкрепата  благодарение на които  децата ,учениците и колектива от учители  ще имат за в бъдеще още по- добри и съвременни  условия за обучение. “ заяви на  дългоочакваното събитие днес , директора Илия Цацев .

„Това което  днес се случва  в училището в село Дъбница е добро начало и дано всички училища на територията на община Гърмен да имат това преимущество да  се обучават в съвременни и добри материални бази  защото образованието е  важно  за развитието и реализацията на подрастващите поколения.

Днес поставяме началото  на пристрояването и разширяването на училището в Дъбница и ще го направим с общи усилия с ръководството на училището и общинската администрация и разбира се с  изпълнителите от „Билдин Къмпани“

Весела и неповторима ваканция пожелавам на вас учители и ученици от ОУ „Христо Ботев“ а на строителите ,спорна работа  и наесен   всички заедно да се поздравим с новата придобивка и заедно да прережем лентата  на  новите класни стаи „ заяви кмета Минка Капитанова  която по  традиция освен  символичната  първа копка разби със завиден замах  и бутилка шампанско в  кофата на багера  .

На   първата копка за старта на строителството на допълнителният корпус на ОУ „Христо Ботев“ днес  свидетели станаха и много ученици от школото ,  кмета на село Дъбница Синем Бекирова , представители на администрацията  в Гърмен които  пожелаха спорна работа на строителите както и новата придобивка да се ползва  със здраве и още по- голям хъс  от учители и  настоящи и бъдещи възпитаници на училището в село Дъбница .

 

коментара

Таблоид

ПСС спаси англичанин, бил ударен от мълния край Сандански

Публикувано

на

Мъжът бил открит след 3 часа

Планинската спасителна служба в Сандански се отзова сигнал за турист, поразен от мълния. Мъжът е открит и транспортиран в болницата в Сандански.

„Беше уплашен, обгорял, почти без дрехи, наранявания по главата“, разказа Кристиян Урумов пред „Нова тв“.

По думите му мъжът е бил сам около 3 часа в планината, след като е ударен от мълнията.

„Обясняваше, че мълнията го е ударила и е излязла през ръцете. Краката му бяха обгорели, предполагам, че през тях е излязла“, разказа Урумов.

Мъжът е имал 2 телефона в себе си. Единият е изгорял, но вторият е останал здрав и така е успял да се обади за помощ.

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

„Пирински стражи“ за пореден път изкачиха третия по височина връх на Балканите

Публикувано

на

Малки и големи членове на едноименния клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“  осъществиха невероятен поход до първенеца на Пирин – връх Вихрен.

Вчера, 18 юли 2019 г., туристите предприеха и осъществиха своя плануван поход до връх Вихрен (2914 м).

В ранните сутрешни часове Стражите се отправиха към гр. Банско, откъдето поеха по пътя за хижа „Вихрен“. Времето бе чудесно, слънцето току-що се бе показало. С настроение, ентусиастите тръгнаха по стръмната пътека към върха. За поредна година те бяха решили да се изкачват през Казаните и Северния стръмен склон на Вихрен, който маршрут е един от най-трудните в Пирин, но пък им позволи да се насладят на красотата на Вихрен и да снимат приказното цвете еделвайс.

Приключението на туристите бе запомнящо се – от една страна те срещнаха нови приятели в лицето на полски туристи, с които си побъбриха по път към върха, на тясната пътека между отвесните скали и металния синджир, а от друга – бяха съпроводени от куче, което се присъедини към тяхната група на 2660 м н./в. – в местността Премката.

Незабравимо ще остане за тях и удоволствието да видят няколко малки стада от диви кози, които през цялото време на похода „позираха“ за снимки, разбира се от разстояние. По думите на планинарите толкова много диви кози не са виждали никога в Пирин.

А най-малкият член на клуба, който изкачи вр. Вихрен е само на 9 години и смята да продължи да изкачва високите планински върхове, планувани за летния клубен сезон.

Поздравления!

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ