Запалиха БМВ-то на полицай от КАТ

Изгоря БМВ-то на полицая от КАТ-Пътна полиция в Дупница Любомир Петров, паркирано пред дома му, до старата автогара.

Автомобилът пламнал след полунощ. Чул се силен гръм, който събудил живеещите в квартала. Изплашени и сънливи, съседи изскочили по терасите и видели, че гори лек автомобил на паркинга. Някой позвънил на тел. 112. От гърмежите се събудил и Любомир Петров, който изскочил от дома си и се опитал да гаси личния си автомобил. На място пристигнал и пожарен автомобил, но огнеборците не успели да спасят БМВ-то, от което са останали само обгорели ламарини.

На място е пристигнал и екип от криминалисти, които установили, че автомобилът е запален умишлено. Огънят е тръгнал от предната част на автомобила. На мястото е намерено и счупено шише, в което най-вероятно е била запалителната течност. Гърмежите, които разбудили квартала, са от гумите, които се пукали от високата температура.

Пред колегите си криминалисти пътният полицай Л. Петров е заявил, че няма врагове и не дължи на никого нищо. Никой не го е заплашвал. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор в Районната прокуратура – Дупница. Иззети са веществени доказателства и ще се извършат експертизи по случая.

По същия начин бяха запалени няколко автомобила в Дупница през последните 3 г. Почеркът е едни същи. Една от опожарените коли беше на Александър Кацов, по-известен като Сашо Боксьора.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене