Делегати от ГЕРБ – Кюстендил, взеха участие в Националното събрание на партията

Делегати от цялата областна структура на ГЕРБ – Кюстендил, взеха участие в Националното събрание на политическата сила, което се проведе днес в НДК. В рамките на форума бяха гласувани промени в Устава на ПП ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията. На събитието присъстваха 1200 делегати от цялата страна.

В Националното събрание участие взеха областният координатор Виктор Янев, народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска, кметовете Петър Паунов, инж. Методи Чимев, Калин Гелев, Георги Кабзималски и Иван Минков.

Присъстваха също така председателите на общинските съвети Михаела Крумова, Емил Гущеров и Даниела Стоянова, общинските координатори на ГЕРБ по места, съветници и членове на партията от област Кюстендил.

Няма да има милост за никого, защото иначе ПП ГЕРБ няма да я има. Хората искат справедливост и са чувствителни. На Националната работна среща през януари предупредих, че трябва да светнат сините и червените лампички на някои хора, но те не ме разбраха.

Навремето ни избраха и до ден днешен гласуват за нас, защото демонстрираме справедливост. Сега трябва да бъдем същите. Това каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на Националното събрание на ПП ГЕРБ.

„Показахме, че сме дисциплинирана партия и не защото някой ни е наредил, а защото ние сами осъзнаваме какво иска от нас обществото – продължаваме с промените в партията дори след спечелени избори“, категоричен бе Бойко Борисов.

По думите му днес ключовата дума за хората е именно справедливост. Той препоръча всички членове на партията много внимателно да огледат своята работа.

„Нужно ли е хората да се оплачат на мен, за да се свърши някоя работа. Не е ли по-добре самата структура да решава проблема в зародиш. Затова и предложих да бъде утвърдена Етична комисия. Предвижда се тя да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията.

Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания“, отбеляза председателят на ГЕРБ. Борисов коментира, че в партията трябва да се въведе диференцирана ставка за членския внос – който е на по-висок пост – плаща повече, като това да не се отнася за студентите и пенсионерите.

По темата с променения размер на партийните субсидии министър-председателят посочи, че след проведения референдум хората са гледали само към ГЕРБ и са чакали действия. „Имаше много дискусии по темата, партньорите ни бяха против, затова малко забавихме решението. Ние сме печелили и без субсидия избори.

Сега ги бихме и със субсидии. Как може опозицията в такъв случай да твърди, че сме унищожавали партиите. Те дори нямаха предложение за конкретен размер на субсидията, толкова са коварни“, напомни премиерът.

„Доказахме, че можем да подобряваме инфраструктурата и затова хората са търпеливи към нас. Те знаят, че в това отношение никой не може да се сравни с нас. Толкова много направихме през последните 10 години. Сега строим усилено „Хемус“ и двата лота за пътя към Монтана. Следващият месец започва ремонтът на отсечката на Околовръстния път между „Младост“ и АМ „Тракия“, съобщи Бойко Борисов.

По думите му преди 10 години е било достатъчно да се каже, че „Витошка“ ще стане пешеходна, че по „Струма“ ще се ходи на море и хората са били доволни. Днес това не е достатъчно, затова трябва да бъдем още по-добри“, завърши председателят на ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене