Десислав Чуколов: АТАКА готви Закон за абортите

Трябва да се забрани спонсорирането от чужбина на партиите, защото е директна намеса в българския политически живот, каза депутатът

АТАКА подготвя Закон за правото на живот на заченатите. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Десислав Чуколов в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. Чуколов подчерта, че въпросът с абортите е много важен и трябва да бъде урегулиран. Обясни, че не се предвижда тотална забрана. „Не става въпрос за аборт при бременност, която застрашава живота и здравето на майката или плода или е следствие на изнасилване, кръвосмешения и др.”

Той обяви стряскащата статистика, че на година у нас се правят над 25 000 аборта, което, за съжаление, е много повече от другите европейски държави. Чуколов каза, че основно младите българки правят абори, не и  циганският етнос, и обясни, че АТАКА повдига тази дискусия за абортите, защото е много важна.

По темата за субсидиите Чуколов припомни, че АТАКА гласува категорично за намаляване на парите за партиите, защото така са пожелали 2,5 милиона българи. Народният представител каза, че още през 2012-13 г. партията на Сидеров е предлагала партийната субсидия да стане 0 лева с определени условия за медийно отразяване.

„Трябва да се забрани спонсорирането от чужбина. Категорично и ясно. Това е директна намеса в българския политически живот. Ние искаме да се забрани това финансиране от чужбина, защото не може чужда организация – неправителствена, камо ли правителствена, да определя какво става в България”, допълни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене