Деца от Гоце Делчев намериха бедстващо паднало на земята малко кукувиче

Птичката вече пътува за The Wild Animals

Днес деца от клуб „Приятели на природата“ в Гоце Делчев, с ръководител Никола Попкостадинов намериха паднало на земята и бедстващо малко кукувиче. Малчуганите са открили малкото безпомощно птиче на детският кът срещу магазин „Валан“ и веднага са се обадили за съдействие на председателят на гоцеделчевският клон на Българското дружество за защита на птиците, Димитър Попов.

Птичето вероятно е паднало на земята при опитите си да полети. То има проблеми с координацията и не може да стои дълго на картата си, коментира природозащитникът Димитър Попов.

Благодарение на бързата реакция на Попов, кукувичето вече пътува за Дивите Животни / The Wild Animals , откъдето се очаква да съобщят повече за състоянието му.

Пред репортер на Топ Преса  Димитър Попов сподели, че в момента е пика на пострадали птици, и че ежедневно получава много обаждания.

Специално за този вид птици той коментира: Кукувиците са известни с гнездовия си паразитизъм и снасят яйцата си в гнезда на пойни птици и са известни също със своята мимикрия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене