Добрата новина: Спортист №1 на Благоевград със стипендия от Международната федерация по гимнастика

Международната федерация по гимнастика (FIG) отпусна стипендия на финалиста от европейското първенство по спортна гимнастика в Глазгоу (Шотландия) Димитър Димитров.

Възпитаникът на Александър Марков е подал документи за паричната помощ през декември миналата година, но одобрението е получено преди седмица.

„Когато пуснахме документите, си мислех, че просто ще опитаме. Не вярвах, че ще ме одобрят. Не вярвах, че ще ми отпуснат тази стипендия. Когато ми пратиха съобщенията от Международната федерация и шефовете на нашата централа ми звъннаха и ми казаха, че са ме одобрили, бях толкова стреснат. Не знаех как да го приема това.

За първи път ми се случва нещо такова. Много бях щастлив и в момента съм щастлив, че са ме одобрили и са видели нещо в мен, което им е харесало. Много благодаря както на Международната федерация, така и на Българската за усилията, които полагат. Мисля, че нещата доста добре се получиха“, сподели  Димитър Димитров пред БНР.

В момента роденият в Благоевград гимнастик е с контузия на глезена и очаква да бъде опериран. Въпреки травмата той все пак ще участва на провеждащото се в момента в „Арена Армеец“ държавно първенство.

„Няма да мога да играя с пълна трудност, защото кракът не ми издържа на натоварването. За това ще намаля трудността и ще гледам да изиграя добре съчетанията, ще се старая да са максимално чисти.

Ще играя земя, прескок и кон с гривни. Даже мисля на прескок да скоча прескоците от европейското. По отношение на операцията – трябва да говоря с ръководството и ще решим как, кога и къде да ме оперират. За съжаление, ако направя операцията, мисля, че ще пропусна световното първенство, което е олимпийска квалификация“, завърши Димитров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене