Черна статистика! Огнян Митев да си подаде оставката! Благоевград сред първенците по детска смъртност при раждане!

България се топи като население с плашещи темпове. На едно новородено българче се падат повече двама починали, сочи статистика на Националния център по обществено здраве и анализи.

За последните три месеца са проплакали близо 13 000 бебета, а от този свят са си отишли 29 хиляди души. Най-голяма е смъртността в столицата, където в последния им път са изпратени 5 230 българи.

Втори по смъртност град е Пловдив, където животът си са загубили 2 884 души, а на трето място се нарежда Варна, където са извършени 2 087 погребения.

Смъртността в Хасково, Стара Загора и Благоевград също е много висока спрямо броя на населението – в тези градове умират по около 300 души всеки месец. в Благоевград статистиката и при другите видове заболяемост исмъртност също класацията е висока. Според местните това се дължи на пълната анархия в общинската болница на югозападната столица. Директорът и Огнян Митев, протеже на ГЕРБ, от години показва с некадърната си работа, че съсипва болницата на Благоевград. Той е виден гинеколог, дори не веднъж си е плащал в местните медии да го величаят. Как ще коментира, тази ужасяваща статискита сега? Чакаме отговори или най – добре оставката му. Вие как мислите, уважаеми благоевградчани, на фона на тази официална национална статистика? 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене