Не пускат влюбена дознателка при гаджето ѝ Боклука

Не пускат дознателката Розалина Кьосева да се види с гаджето си Владо Бойчев-Боклука. Полицайката е под ударите на Темида именно заради „забранената любов“ с криминално проявения мъж.

Дознателката бе зрелищно арестувана от ченгета на „Вътрешна сигурност“ и служители на Районната прокуратура на 25 март на работно си място в Първо РУ- Благоевград. Атрактивната полицайка е заподозряна, че е изнасяла поверителна информация на своя криминално проявен приятел.

Кьосева бе на косъм да излезе на свобода срещу гаранция от 10 000 лева, но в крайна сметка магистратите решиха, че окончателната мярка на полицайката трябва да бъде „домашен арест“. Така дознателката трябва да се прости с надеждите си, че скоро ще види своя любим, който е в затвора.

Разследването срещу Розалина Кьосева започва през март 2018 година. Тогава дознателката е заподозряна, че е изнесла преписките, по които работи, бранейки криминално проявения си приятел Владимир Бойчев.

Събраните до момента данни разкриват, че Кьосева е протакала досъдебното производство. Тя не е направила очни ставки и разпити по разследване от ноември 2016 година. Случаят бил за измама срещу неизвестен извършител. Разследването многократно е удължавано заради липсата на търсения Владимир Бойчев, който по това време бил задържан в София по друго престъпление. Дознателката поискала от наблюдаващия прокурор да спре досъдебното производство с мотива, че става въпрос за гражданскоправни отношения. В случая нямало данни за престъпление, разкриват колегите на Кьосева, които я разследват. От Розалина можело да се търси единствено дисциплинарна отговорност, тъй като не се е оттеглила от случая въпреки приятелските си отношения с Владимир Бойчев.

Розалина Кьосева е разследвана и затова, че е издала служебна информация на приятеля си, че е издирван с европейска заповед за арест от гръцката прокуратура за пласиране на фалшиви евро банкноти. Доказателствата по това престъпление не са категорични, счита окръжният съдия Диана Узунова.

Кьосева е заподозряна и че е премълчала къде се е укрил Бойчев от гръцката полиция. Оказва се, че по това време и други криминалисти са знаели местонахождението му. Не е укоримо и това, че Розалина Кьосева се е явила пред съда в Солун, за да свидетелства в полза на приятеля си, счита съдия Узунова.

Според разследващи има данни само за документното престъпление. Розалина съставила 5 официални писма до 1 РУ – Благоевград, че ще провежда разпит с Бойчев, който по това време е в Централния софийски затвор. Протоколи за разпит не са съставени, тъй като целта на Кьосева е била само да се види с него. Поведението й било морално укоримо, че го посещавала и като приятелка, и като разследваща, категорични са магистратите.

„Забранената любов“ между Бойчев и дознателката се отрази много зле и на нейния баща Георги Кьосев, който бе шеф на Охранителна полиция в Благоевград. След избухването на скандала той напусна системата на МВР.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене