Минка Салагьорова, зам.-кмет на Община Петрич: Най-голямата инвестиция от средствата за капиталови разходи през 2019 година е за ремонти в пътната инфраструктура

Най-голямата инвестиция от средствата за капиталови разходи през 2019 година е за ремонти в пътната инфраструктура. Това каза за „Фокус“ зам.-кметът на Общината – Минка Салагьорова.

„Става въпрос за 932 000 лв., които са разпределени за благоустрояване на улици първо в селата Тополница, Кулата, Генерал Тодоров, Кърналово, Михнево, Старчево, Самуилово, Скрът и Габрене. Също така в тези средства е включен и ремонтът на улиците в Петрич. Това са улиците „Европа“, „Цар Симеон“, „Тома Митов“ и „Здравец“. Вече са определени изпълнителите на обществените поръчки, което означава, че в рамките на месеца ще започне работата по обектите“, уточни тя. Зам.-кметът посочи, че със 130 000 лв. вече се работи по изпълнение на реконструкцията на улица „Беласица“ в Петрич, като със същата сума е включен и още един обект – пътната връзка за вход към село Марикостиново, където работата ще започне скоро.

„В заключение мога да кажа, че ни предстои много работа. Нека е спорно това лято и се надявам хората от община Петрич да са съпричастни с усилията ни да направим общината още по-хубава. Ние сме отворени към техните мнения и препоръки“, обобщи Минка Салагьорова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене