Свържете се с нас

Скандали

Представители на НПО-та предприеха яростна атака в защита на кучетата от приюта в Дупница с твърдението, че случаят с нападната майка и малкото и дете е преекспониран

Публикувано

на

Нападнатата от глутница кучета преди дни майка с малкото й дете Снежана Станкова е подала вчера жалба в общината в Дупница. В същото време представители на НПО-та предприеха яростна атака в социалната мрежа с твърдението, че случаят е преекспониран и във вторник вечерта пристигнаха с автомобили от София пред приюта за кучета в Дупница, за да ги спасяват от евентуална евтаназия.

Защитниците на животните публикуваха информация във Фейсбук, че ще дойде прокурор от Районна прокуратура – Дупница на място, за да повдигне обвинение на общината, тъй като трима от персонала – лекарят, кучкарят и още един служител, са излезли в болнични и кучетата умирали от глад. Плъзна и слух, че има устна заповед от кмета на Дупница Методи Чимев след инцидента да се избиват бездомните кучета. Дори се разпространи информация, че някои от работещите в приюта е разбил шкафа, където се съхраняват препаратите за евтаназия на кучетата.

Най-яростните защитници на четириногите са останали да спят пред приюта, за да попречат на евентуален опит за евтаназиране на животните. От няколко дни кучетата са обгрижвани само от един работник, който ги храни, и от чистачката.

Вчера сутринта представители на НПО-та са влезли в приюта с полиция. На място е бил и д-р Георги Тимчев, който работи във ветеринарната лечебница в Дупница към Агенцията по храните в отдела за превенция на здравето на животните. При проверката е установено, че всички 25 кучета, записани в дневниците на приюта, са налице. Няма евтаназирани животни.

По-емоционална защитничка е поискала от униформен от РУП – Дупница, изпратен да въдворява ред, да си направи селфи с него, но той категорично отказал, като я отстранил с ръка. Заради това му действие тя е подала жалба срещу него в РУП – Дупница с твърдение, че я нападнал.

Вчера от пресцентъра на община Дупница разпространиха съобщение за ситуацията около приюта, в което се казва:

„Приютът за кучета в Дупница продължава да работи. На мястото на излезлите в болнични служители има временно техни заместници – отговорник и ветеринарен лекар, за да не се спира дейността му, както и ловец.

Ветеринарят д-р Пламен Василев е отказал да се яви и отвори аптеката и касата с медикаменти, за да ги предаде с приемно-предавателен протокол на своя заместник. Със заповед от 2 юли 2019 година е определено да се предприемат мерки по отварянето на помещенията и встъпване в длъжност на ветеринарния лекар д-р Ангел Ангелов, който да се заеме с обичайните ежедневни манипулации в приюта.

В деловодството на община Дупница днес има подадена жалба от потърпевшата майка, която бе нападната заедно с детето си вчера от бездомни кучета в района на жк “Бистрица”, като проведе и среща със зам. кмета на община Дупница Крум Милев.

Що се отнася до разпространената “новина” вчера относно започнало “евтаназиране на кучетата” в приюта – община Дупница няма намерение да коментира подобни измислици. Представители на НПО-та и медии, в присъствието и на д-р Георги Тимчев от ОДБХ – Кюстендил, бяха допуснати в приюта и се увериха, че безстопанствените кучета са в добро състояние, добре нахранени и спокойни”, се казва в изявлението на Общинска администрация – Дупница.

/struma.bg

коментара

ВИДЕО

СКАНДАЛНО ВИДЕО!!! Кой ще глоби Кирил Манов – шеф на „Охрана и обществен ред” в община Благоевград?

Публикувано

на

Кирил Манов – Главен специалист „Общинска охрана” към звено „Охрана и обществен ред” в Община Благоевград бе записан с видео регистратор как прави серия от нарушения. Обратен завой на главен път Е-79 при антените, а след нова и няколко изпреварвания без да подава мигач…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

СКАНДАЛНО!!! Кой ще глоби Кирил Манов – шеф на „Охрана и обществен ред” в Община Благоевград?

Публикувано

на

Кирил Манов – Главен специалист „Общинска охрана” към звено „Охрана и обществен ред” в Община Благоевград бе записан с видео регистратор как прави серия от нарушения. Обратен завой на главен път Е-79 при антените, а след нова и няколко изпреварвания без да подава мигач…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ