Свържете се с нас

Таблоид

Под патронажа на кмета на Банско, Георги Икономов децата отбелязаха, Международния ден без найлонови торбички

Публикувано

на

С много усмивки, чисти сърца и искрен ентусиазъм, децата на Банско  казаха: “не замърсявай земята!”.

Те се събраха на площада, за да нарисуват своите зелени идеи в най-дългата рисунка, правена досега в България.

„И аз нямам какво повече да добавя към техния призив. Благодаря на жителите, гостите на града и на бизнеса, че също ще чуят децата, които са най-силните и естествени защитници на всяко добро дело.Ефективна промяна ще постигнем само с участието на всички.

Затова благодаря на бизнеса в Банско, че пое ангажимент да предприеме необходимите мерки за ограничаване на употребата на найлонови торбички и пластмасови изделия за еднократна употреба в своите обекти. В споразумението, което подписах днес със Съюз на туристическия бизнес Банско, са описани поредица от действия, които членовете на организацията ще предприемат в следващите две години, за да намалим значително отпадъците, които депонираме. Да произвеждаме по-малко отпадъци и да рециклираме повече. Знаем, че найлоновата торбичка е евтин и удобен продукт, затова сме толкова изкушени да ги използваме, но е важно да мислим и за негативния отпечатък, който употребата им оставя върху планетата. И да прекратим масовото купуване и изхвърляне”

коментара

Таблоид

Хладно и дъждовно време в Югозапада!

Публикувано

на

Средиземноморски циклон преминава над Балканския полуостров. У нас валежите ще са по-малко, отколкото в Гърция.

Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това ще превали слабо на много места в страната. По-значителни количества очакваме в централните части на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Температурите остават ниски за сезона. Следобeд термометрите ще показват стойности между 22 и 27 градуса, а привечер – между 12 и 18 градуса.

По Черноморието очакваме слаби превалявания в следобедните часове, с по-голяма вероятност по северните части на крайбрежието. Температурата на въздуха – между 23 и 26 градуса, на водата – 23-24 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните до 50 сантиметра.

В дните до края на седмицата температурите ще се повишават и ще гонят стойности около и над 30 градуса през почивните дни. Условия за превалявания ще има в петък в Югозападна България.

В Гърция се очакват значителни валежи, гръмотевични бури и градушки най-вече в централните и южните райони на Гърция. Количествата дъжд там ще надхвърлят 50 литра на квадратен метър за денонощието.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заради ремонт! Банско остава без вода

Публикувано

на

Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на гр. Банско, че във връзка с изпълнението на ремонт на уличен водопровод по ул. „Христо Чернопеев”, гр. Банско, общ. Банско, в периода 17.07.2019 г. – 26.07.2019 г., от 08:30 до 16:30 часа, ще бъде нарушено водоподаването по ул. „Христо Чернопеев“, гр. Банско.

Препоръчваме на потребителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното водоподаване, да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.

От Ръководството на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ