С вълнуващо тържество 69 седмокласници се разделиха с любимото си Първо ОУ Св. Св. „Кирил и Методий“ и любимите учители

С вълнуващо тържество малко тъжно, но изпълнено с радост и добри перспективи, 69 седмокласници от Първо ОУ Св. Св. “Кирил и Методий“ в Гоце Делчев се разделиха с любимите си учители и училището в което получиха най-ценната основа за учението и  живота.

„Началото, измерено в една учебна година има и своя край. И всеки път вълнението е голямо и няма как да е иначе: Празник е! Празнуваме – не само защото децата ни завършват още един клас! Днес празнуваме успехите на всички нас, постигнати през изминалата 2018/2019 година. Доказахме, че сме силен отбор – създавахме, състезавахме се, печелихме състезания, конкурси, проекти, приятели– заедно – ученици, учители и родители. За което благодаря!“  сподели с вълнение директора на елитното школо Людмила Дерменджиева на тържеството пред своите ученици и родителите им.

Традиция е в Първо ОУ Св. Св. “Кирил и Методий“  в Гоце Делчев, всяка година тържествено да бъдат изпращани учениците, завършващи основното си образование. Ден на раздяла с приятели, съученици и любимите учители.

“Мили родители, спомняте ли си онзи слънчев 15 септември 2012 година? Денят, в който доведохте в нашето училище вашите малки и плахи деца?  Днес пред вас стоят едни прекрасни, разумни и отговорни млади хора, готови да покоряват света.

Мили седмокласници, а вие спомняте ли си първия учебен ден в любимото училище? Първата учителка, първите приятели, първите знам и мога, пъстрата въртележка на училищния живот, в която имаше труд и усърдие, сълзи на отчаяние и бурна радост, изпитания на волята, на ума и характера.

Стъпка по стъпка  вие изграждахте своята личност, преборвайки егоизма, лъжата, заблудата и страха. И този път на израстване изминахте напътствани и вдъхновявани от своите учители и родители. И ако сега сте успели, ако имате самочувствието, че сте силни, честни, открити и добри – дължите го на тях. Обичайте ги и им благодарете!

На вас, мили седмокласници, искам да кажа, че винаги ще бъдете нашите деца. Винаги можете да се връщате тук! Ние винаги ще ви посрещаме с обич и радост!

Бъдете целеустремени, превръщайте трудностите в победи, имайте нагласата да създавате, да виждате възможности, дори да ви струва невъзможно. Не се страхувайте да грешите, но и да се учите от грешките си! Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъдвате мечтите си и да имате още по-смели мечти. Бъдете преди всичко добри хора!

Днес ние ви изпращаме спокойни и удовлетворени, защото смятаме, че сте научили най-важните житейски уроци. Успехът се крие в самите вас. На добър час, момичета и момчета! И нека да личи след вас следа” бе вълнуващото послание на прекрасната директорка  на Първо ОУ  Людмила Дерменджиева  към порасналите в управляваното от нея училище  ученици и към техните родители. На прощаване всички  благодариха на  учителите и на директора на школото  за грижите и  добрите практики  благодарение на които децата  през годините са израснали и оформили в положителна посока своите знания  и характери.

   

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене