Гуна Иванова с внучките й Ива и Велислава със самостоятелни концерти на събора във Ваклиново

Община Сатовча и Инициативния комитет , организатор и отговарящ за провеждането на ежегодния традиционен събор „Ваклиново 2019 „ ,тази година са заложили на млади и известни изпълнители които ще поддържат настроението и адреналина на хилядите съборяни които още на 19- ти юли и следващите 20,и 21-ви юли ще бъдат сред гостите и почитателите на хубавата музика .
Младите и талантливи изпълнителки , сестрите Ива и Велислава Костодинови които са и най-обичаните внучки на известната певица ,Гуна Иванова , на 19-ти юли вечерта с едночасов концерт ще ударят първите акорди на събора „Ваклиново 2019“.
Певицата Крисия ,тази година също е сред предпочитаните изпълнители . Тя ще пее също в първата вечер на сцената на събора на ваклиновските ливади където отново се очаква вечерните концерти на атрактивните изпълнители през съборянските нощи да се превръщат в нощни дискотеки на открито и под звездите .
В неделя пък ,финалният концерт за закриване на събитието се падна на бабата на двете чаровни изпълнителки Ива и Владислава –Гуна Иванова .
Сред младите изпълнители които набират скорост във фолклорното изкуство и на сцената на българската народна песен , със свои концерти на събора във Ваклиново ще са и Хамид Имамски от Триград , който само преди дни включи в най- новите си клипове красиви девойки от Рибново облечени в трите автентични рибански носии.
Домакин сред изпълнителите ще е месният талант Милко Бошнаков от Сатовча . Известната Гери Никол също ще се изяви със свой концерт та събора „Ваклиново“ 2019 .
Специално място в програмата и на сцената организаторите и Община Сатовча и тази година са отделили за местните фолклорни групи към читалищата от почти всички населени в които се развива активна читалищна и самодейна дейност .
В събота от 17 часа ,самодейците от женската певческа и танцова група при НЧ „Първи май 1956“в с. Ваклиново ще дадат старта на самодейното творчество в община Хаджидимово .
След тях на сцената със свои изпълнения ще се представят самодейците от читалището в с. Кочан следвани от фолклорната програма на НЧ“Св.Св. Кирил и Методий „ в Сатовча и самодейците при НЧ „Просвета“ с. Плетена.
Съборянският ден на 21 юли със свои изпълнения ще открият самодейците от НЧ“Изгрев „ в с. Вълкосел а, след тях на сцената ще се качат самодейците при Н.Ч. „ Граничар“ с. Туховища .
На събора във Ваклиново със свои изпълнения ще се представят и фолклорните самодейни групи на читалищата в селата Годешево и Слащен .
Както писа Топ Треса , на 20 и 21 юли 2019 година (събота и неделя) под патронажа на Кмета на община Сатовча д-р Арбен Мименов ще се проведе за XV-та поредна година Традиционният Ваклиновски събор посветен на тютюнопроизводителите от община Сатовча. С два концерта ,събора ще започне още на 19-ти юли вечерта .
Този събор , „Ваклиново“ в община Сатовча ,през годините се утвърди като един от най-посещаваните, който дава поле за изява, както на млади таланти, така и на утвърдени и признати самодейни и професионални изпълнители и състави на българската народна и фолклорна песен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене