Арестуваха 75-годишна, откраднала продукти за 16 лв от магазин „Лидъл“ в Благоевград

Пенсионерката взела пакетирани храни и ги скрила, на касата е заловена и предадена на полицията

75-годишна жена бе вкарана в ареста за 24 часа заради „тежко престъпление“. Рано сутринта вчера Зорка М. от Благоевград била заловена на касата на магазин „Лидъл“, с пакетиран хранителни продукти за 16.20 лв. Жената е задържана на място, извикана е полиция и е вкарана за 24 часа в полицейската клетка. Това е поредният случай, в който пенсионер е залавян да краде в магазини хранителни продукти.

Само преди седмици писахме за подобна кражба извършена от възрастна жена в друга верига хранителни магазини. Оправданието на възрастните „крадци“, е че са гладни, но нямат пари да си купят, онова което им се яде. Изкушавали се от изложените на щандовете стоки и за миг се превръщали в престъпници. Всички пенсионери, крали по магазините, за които сме писали, не са криминалнопроявени.

Въпросът е какво буди постъпката на Зорка и на другите като нея, дръзнали да откраднат, за да се нахранят. Заслужава ли Зорка да преспи в ареста, заедно с другите престъпници, нападали, грабили, били и убивали…?! Престъпник или жертва е 75-годишната Зорка?!/struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене