Обявиха конкурс за продажбата на къпалнята в село Баня

Община Разлог откри процедура по провеждане на публично оповестен конкурс за продажба на обществената минерална баня в село Баня. Поземленият имот е с обща площ от 5359 квадратни метра, а сградата е с площ от 900 квадратни метра. Началната конкурсна цена е в размер на 297 100 лева, за нея е изготвен доклад за оценка от трима независими оценители от Камарата на независимите оценители в България, притежаващи оценителска правоспособност.

Имотът е в активите на общинското предприятие „Бани и перални“, което е в тежко финансово състояние и трупа задължения през последните 3 години. Има и наложен запор от съдия-изпълнител в размер на 222 112 лева. В община Разлог има и депозирано инвестиционно намерение от собственика на втория етаж в сградата, като целта е изграждане на модерен балнеологичен комплекс.

„Опитахме всичко, за да спасим това общинско предприятие. Преди време изготвихме оздравителен план, погасихме малко над 100 000 лева дългове, но с времето се трупат нови задължения. Няма как да е на печалба търговското дружество при ниските социални цени за ползване на услугите на къпалнята”, коментира кметът на община Разлог – Красимир Герчев. Той увери, че общината ще има условие към бъдещия собственик да въведе преференциални цени за местните жители, които да ползват банята 2 или 3 пъти в седмицата. „Надявам се, че следващият собственик ще осигури работни места и ще развие тази база”, каза още градоначалникът.

Кандидатите за участие в конкурса могат да закупуват и внасят документация в Информационния център на община Разлог до 17.30 ч. На 10 юли срещу 30 лв. за брой, без ДДС. Депозит в размер на 59 420 лв. Трябва да се внесе по банкова сметка на общината. Оглед на обекта може да се извърши след представяне на документ за закупена конкурсна документация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене