Официално! Скандалната Злата Ризова ще бъде кандидат-кмет на Благоевград!

» Известната с прякора Златка Дантелата си търси партия! » 0893300155 – Това е номерът на Ризова! Партийни лидери, търсете я – решила го е!

Низ от неприятни събития беляза месеца за общинската съветничка от Благоевград Злата Ризова. Заловиха я с дерегистриран автомобил, дни след като синът й застана на подсъдимата скамейка за побой, а брат й бе пребит, уличен в кражба на телефон…

В социалните мрежи тя обаче твърди, че нищо, което се случва около нея, не е случайно, предвид работата й като общински съветник, което е абсурдно, защото е ясно за всички, че няма как някой да влияе на брат й да краде телефон или на сина й да бие… още повече пък някой насила да я вкара да върши престъпления с автомобил. Балонът се спука и Ризова се покри.

Според благоевградчани, пак в интернет пространството, „сега тя прави всичко възможно да се изкара жертва, щото имала намерение да се кандидатира за кмет, а това, че в семейството й има криминално проявени и че доходите им идват от различни по тип и характер престъпления, не е никаква новина…“

„…Не виждам каква репресия е, ако те накажат за престъпление или нарушение на законите?! Едното е кражба, другото – хулиганска проява – побой, а и не ми се мисли, ако аз бях хваната на нерегистриран автомобил…“, коментира случая в социалните мрежи известна бизнес дама от Благоевград. Изобщо повечето благоевградчани не й съчувстват, а напротив – критикуват я.
Други се връщат по-назад – по времето на Паскалев. Тогава Ризова „движела срещу заплащане“ ПУП-ове в общината и не се оплаквала от местната власт. Мълвата й приписва и топли връзки с арх. Спасова (тогава гл. архитект на общината).

Помнят и това, че Ризова точно не са я избрали гласоподавателите за общински съветник, а се докопала до общинския съвет, защото Бисер Стойчев й освободил мястото си.

Стойчев доби популярност най-вече покрай приятелство си с екссъпругата на Мишката, съветничката Злата Ризова, бивша Сотирова. Двамата първоначално са обвързани в партия „Лидер“, след което сменят политическата си принадлежност и се съединяват с „Народен съюз“.
Ризова и Стойчев демонстрират няколко години топлите си отношения, стигнали до там, че Стойчев се отказва от местния парламент в ползва на Злата Ризова, предоставяйки мястото й на общински съветник в ОБС Благоевград. Във времето на приятелството им, името на

Стойчев бе набъркано в имотни скандали на терито­рията на областния център, за които оба­че Ризова излъга че не е раз­следвана. Пред медията struma. com в сърцераздирателно ин­тервю, Ризова заяви, че никога не е бил разследвана за имотна далавера, което е пълна лъжа и днес Топ Преса – югозападният таблоид публикува снимки от това разследване.

Преди години Ризова и Стой­чев станаха скандално извест­ни с имотни измами. В медиите се появи информация, че бла­гоевградските общински съ­ветници Злата, тогава все още Сотирова, и Бисер Стойчев из­нудвали бизнесмен за сумата от 20 000 лв., срещу която да осигу­рят скица на поземлен имот.

Година преди това благо­евградският бизнесмен Краси­мир Стефанов е получил отказ от общинска администрация Благоевград за издаване на скица на имот, за който Стефа­нов притежавал нотариален акт за собственост.

По думите на потърпевшия бизнесмен, Злата Ризова и Би­сер Стойчев, провели няколко срещи с баща и син, Красимир и Кирил Стефанови, като за­почнали да ги изнудват и пред­лагали, че ще уредят скица за въпросният имот от община Благоевград срещу сумата от 20 000 лева.

Видно е, че днес всичко това трябва да се за­брави, за да може да се изчисти пътят на Ризова към местната власт. След като последните дни не била на себе си, Ризова спази традицията да не спази поред­ната си дума, да признае поред­ната си лъжа и обявила, че ще се кандидатира за кмет на Бла­гоевград. Това бил единствени­ят шанс да влезе отново в ОбС, коментират нейни близки. Ре­шението й идва само два месе­ца, след като тя сама обяви във фейсбук, че няма намерение да атакува кметския стол. Дока­за, че думата й не струва и пет стотинки пред благоевградско­то общество. Проблемът, който имала пред себе си Ризова, не било само нааканото й минало и настояще, бившата й биогра­фия на Златка Дантелата в Ми­лано, големите снимки, които обикалят интернет, но и фактът, че никоя партия все още не я разпознава за свой кандидат кмет. Въпреки помията, която Ризова лее по нас, ние решихме да й направим добро и публику­ваме личния й телефон с апел към всички парти и спонсори. Злата е жадна за власт! Звън­нете й, не я жалете и й я дайте тази власт!

Следва продължение…

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене