С вечер на Благодарността, колективите на училищата в община Хаджидимово заедно с кмета Людмил Терзиев закриха учебната година

Със страхотна вечер на Благодарността , учители и колективите на осемте училища от община Хаджидимово  закриха  поредната 2018/2019 учебна и синдикална година . Традицията  по този начин колективите на училищата в община Хаджидимово да закриват  учебната година е от няколко години насам но този път , организаторите се бяха погрижили  и тържеството и самият купон  бяха още по- тържествени от всякога .

Специални гости на   уникалното закриване на учебната година  бяха ,председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева която към училищата в община Хаджидимово и по- скоро  към  гимназията в село Абланица има специален афинитет ,началника на РУО –Благоевград , Ивайло Златанов, държавният  експерт от МОН Борис Шейнин ,Бонка Ичкова областен координатор ,   областният координатор на КНСБ , Емануил Манолов д-р председателят на ОбС  по наркотичните вещества –Благоевград която от години работи както с училищата и учителите в община Хаджидимово  така и с подрастващите от общината и др. Гости на голямото тържество което  бе в приказен хотелски комплекс в село Копривлен бяха още председателите на координационните съвети на СБУ в общините Гоце Делчев, Гърмен , Сатовча и Петрич и разбира се  като домакин кмета на община Хаджидимово , Людмил Терзиев .

Вечер на Благодарността , вечер на която бе направена равносметка за изминалата учебна година и бяха поднесени искрени благодарности и признателност към министерството на образованието и към институциите  и  представителите им които присъстваха на прекрасното събитие .

Така с почетна грамота на град Хаджидимово бе удостоена г-жа Янка Такева  за същественият й принос за в областта на образованието в община Хаджидимово , а председателят на СБУ връчи специален почетен плакет на кмета Людмил Терзиев за  грижите които като кмет той полага  години наред за образованието в общината която управлява . Почетен плакет бе връчен заслужено на тържеството и на председателят на ОБС Хаджидимово Мехмед Имамов .

Почетен диплом пък връчи г-жа Янка Такева  на д-р Калинка Гайтанинчева , заместник  директор на гимназията в Абланица  която представлява СБУ в Комисията към МОН за иновативните училища .

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева изказа специални благодарности към началника на РУО Благоевград , Ивайло Златанов и  към всички социални партньори от  работодателските организации .

Кмета на община Хаджидимово , Людмил Терзиев заяви  за пореден път ,че общината помага и ще продължи да го прави  за подобряване на материалните бази  на училищата и детските градини – „Това е приоритет № 1  на община Хаджидимово „ и ще продължаваме да го следваме  защото образованието е  най- важното за развитието на една община и държава „,бе категоричен  кмета Терзиев ,който за шеста поредна година спази традицията и награди с грамоти  за постигнати много добри резултати учителски колективи и синдикалните организации към образователните институции в общината . Благодарствени писма бяха връчени още и на Борис Шейнин, д-л Теменужка Любенова и Самуил Шейнин а с почетни плакети и благодарствени писма бяха удостоени Бонка Ичкова и главен асистент Мариана Шехова. Останалите гости на „Вечерта на благодарността“ получиха за спомен по една ценна  книга.

С грамота  за  съществен принос и високи постижения в областта на образованието и издигане на престижа на  СУ „Св. Паисий Хилендарски „ в село Абланица бе удостоена и заместник директора на престижното училище д-р Калинка Гайтанинчева.

Пред форума  тя направи  равносметка на синдикалната  дейност през изминалата учебна година . „ В края на учебната година с огромно удоволствие отчитаме увеличение на  работните заплати с 20% на педагогическия и не педагогическия  персонал във всички училища на община Хаджидимово .От 01.01. 2019 година е подписан колективен трудов договор на общинско ниво ,в който се регламентират по- дълга отпуска за учителите и много социални приоритети за работещите в сферата на образованието ,подписани са колективни трудови договори на ниво училища и детски градини на 100%, изплатени са работно облекло ,диференцирано заплащане ,допълнително материално стимулиране ,транспортните разходи на пътуващите учители, квалификация на педагогическите специалисти ,участие в национални и международни проекти и програми във всички училища  на община Хаджидимово „ отчете д-р Гайтанинчева . В отчета си тя отбеляза, че едно училище , а именно СУ „Св.Паисий Хилендарски“ – Абланица е включено в мрежата на иновативните училища в страната , четирима учители, един директор и един помощник директор  са носители на  приза „Учител на годината“ и на почетното отличие „Неофит Рилски“.

Вечерта която ще остане  незабравима за всички продължи с невероятният купон който заформиха за празнуващите певицата Ирина Паскалева и известният в гоцеделчевско и не само музикант Стоян Джамбазов – Джемби .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене