Ад на ГКПП Кулата! Четвърти ден километрични опашки от автомобили

Адът на ГКПП „Кулата“ продължава вече четвърти ден. В 7:20 часа в неделя сутрин опашката от автомобили, пътуващи за Гърция беше дълга 2 километра. Изходът на магистрала „Струма“, непосредствено преди ГКПП „Кулата“ е затапен напълно, съобщава БГНЕС.

Пътуващи казаха пред репортер, че за море трябва да се тръгне в 3 часа през нощта от Благоевград, а попаднали в задръстване преди пункта казаха, че ще стигнат на море в южната ни съседка довечера. Пред пункта чакат и много автобуси, превозващи туристи от така наречените „екскурзии за един ден“. Те са предпочитани в югозапада тъй като за 25 лева си един ден на морето тръгва се в 6 часа сутринта и се прибират към 20 часа, но в този трафик реално на море в Гърция максимумът на престоя е 6 часа.

Трафикът на превозни средства в посока Гърция се увеличава с всяка изминалата минута и тапата от автомобили продължава да се увеличава. Според Ива Илиева, представител на туристическа агенция, проблемът е от две седмици заради изискване документите на децата да минават през електронен четец за проверка.

regiona.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене