Прогноза за времето – 30 юни (неделя)

Днес ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Това съобщи пред Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево и максималната температура ще е 32°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. Без валежи. Ще духа умерен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури 26-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините времето ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 13°.

В началото на следващата седмица ще се установи слънчево време. Бързо ще се затопли и във вторник максималните температури ще бъдат предимно между 33°-38°, по-ниски, до около 30° ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. И в сряда ще се задържи горещо. Ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските райони. На отделни места ще превали и прегърми. Възможни са градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене