Жена намери 120 лв. в благоевградския „Кауфланд“, обвиниха я в кражба, но после отнесе

Пазарувайки в хипермаркет „Кауфланд“ в Благоевград, мъж носил в себе си сумата от 120лв., завити в хартиен плик. Оставил плика върху едно от палетата с безалкохолни напитки, докато натовари покупки в количката си. Забравил за плика с парите и тръгнал към касите. Междувременно жена, клиентка на магазина, намерила парите, прибрала ги, платила сметката си и си тръгнала.

През това време собственикът на парите, докато бил на касата, се сетил за тях и се върнал да ги търси. Не ги намерил и се обърнал към управителя на магазина. Сигнализирал и Второ районно полицейско управление. От търговския обект предоставили записи от камерите и след проведени оперативноиздирвателни действия, била намерена жената, взела парите.

С протокол за доброволно предаване, тя върнала сумата от 120лв. Въпреки това, по-късно било издадено наказателно постановление, според което деянието от страна на жената се счита за кражба. Благодарение на нейното чисто съдебно минало, наказателно производство не е образувано, но ѝ е наложена глоба в размер на 150лв.

Жената оспорва това решение и случаят продължи в районен съд Благоевград. В хода на делото стана ясно, че в обжалваното наказателно постановление липсва пълно описание на деянието и на обстоятелствата, при които е извършено, тъй като не са изложени всички факти, имащи значение. В резултат на това и други процесуални нарушения, в крайна сметка съдът отмени наложената глоба. Изводът, който следва да си направим, е, че нищо чуждо не ни принадлежи, независимо по какъв начин сме го придобили!/struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене