Двама трафиканти от Теплен спипани да превеждат и транспортират незаконно 8 иракчани през зелената граница , осъди Районен съд Гоце Делчев

Районен съд Гоце Делчев осъди двама трафиканти на 61 и на 38 години – баща и син от хаджидимовското село Теплен за това че са превели незаконно през зелената граница при село Петрелик и транспортирали с бус на трето лице, също техен роднина 8 иракчани сред които е имало и две непълнолетни лица.

61 годишният М.М.П от село Теплен община Хаджиджидимово се призна пред съда за виновен, а от своя страна съдебният състав призна сключеното  споразумение между Районна прокуратура и защитата му.

Така за извършеното престъпление за незаконен трафик на хора, 61 годишният трафикант от хаджидимовското погранично село Теплен бе осъден на 1 година лишаване от свобода и глоба от 5000 лева. Присъдата на 61 годишният трафикант от Теплен бе трансформирана в условна с изпитателен срок от 3 години.

М.М.П. на 61 години от село Теплен община Хаджидимово бе осъден, за това че за периода от 23.30 часа на 31.01.2019 год. до 03.00 часа на 01.02.2019 год. в района на с. Петрелик, общ. Хаджидимово, е превел през зелената граница с Р. Гърция в страната ни група от 8 иракчани сред които и две непълнолетни лица – всички те без документ за самоличност.

Съдът бе категоричен, че престъплението е извършено с пряк умисъл, а иззетите по делото веществени доказателства са върнати.

Направените по делото разноски в размер на 750лв. също са за сметка на обвиняемия 61 годишен трафикант, с които същият е осъден да заплати в полза на РД ”Гранична полиция” – гр. Смолян сумата от 750,00 лева, представляваща разноски по делото на досъдебното производство.

Съдът прие, че виновен и подлежи на съдебно наказание и другият обвиняем, .В. М. П . на 38 години също от пограничното село Теплен.

Той е осъждан и реабилитиран и бе осъден от Районен съд Гоце Делчев,  затова че на 01.02.2019 год. около 05.00 часа сутринта, на главния път от  Гоце Делчев за Банско, в гоцеделчевското село Господинци, с цел да набави за себе си имотна облага – пари в размер на 150.00 евро, противозаконно е подпомогнал,чрез осигуряване на транспорт на преведените през зелената граница часове преди това от баща му 8 иракчани сред които били и 2 непълнолетни лица.

38 годишния В.М.П. е транспортирал бежанците с лек автомобил „Санг Йонг Рекстън“, собственост на трето лице също техен роднина от Теплен, от района на село Петрелик до гоцеделчевското село Господинци, където и трафикантите и бежанците са били заловени от служители на „Гранична полиция“.

На 38 годишния В. М. П. за извършеното престъпление съдът наложи присъда „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и шест месеца като

на основание чл. 66, А. 1 от НК изпълнението на наложеното наказание „Лишаване от свобода” бе  отложено за срок от 3 години, считано от влизане в сила на  постигнатото споразумение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене