УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА – ФИНАЛИСТИ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ „ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА МЛАДЕЖКАТА РАДИКАЛИЗАЦИЯ: НОВОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ПРЕД ЕВРОПА“

Учениците – Ели Дзаганова от 11-ти  клас, Силвия Юмер от 9-ти клас и Сайрет Мейзинев от 8 –ми клас  от  СУ Св. Св. „Кирил и Методий” в Сатовча са финалисти в конкурс за есе, организиран от Фондация „Българска Памет“.

Техен ръководител бе г-жа Райка Славчева.

Тримата финалисти от училището в Сатовча, ще вземат участие в петдневен семинар от 8–12 юли 2019 г. в София. Фондация „Българска Памет“ в партньорство със Сдружение за Македонско-Българско приятелство (гр. Битоля, Република Северна Македония) и „Дружество за българско-албанско приятелство“, Република Албания изпълняват съвместен проект No 2018-3-BG01-KA105-061001, „Насърчаване на младежкото включване, междукултурния и междурелигиозния диалог, споделените ценности на свобода, толерантност и зачитане на човешките права в контекста на преодоляване на радикализацията и престъпления от омраза“. Проекта е  съфинансиран по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене