Свържете се с нас

Таблоид

Синът на известният д-р Никола Улевинов, д-р Владислав Улевинов се връща в Гоце Делчев като управител на МБАЛ „Иван Скендеров“

Публикувано

на

Д-р Владислав Улевинов ще е новият управител на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, научи първа добрата новина Топ Преса.

Д-р Владислав Улевинов е син на известният в цялата гоцеделчевска околия д-р Никола Улевинов, специалист УНГ.

Улевинов – младши е приел предложението на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов да оглави гоцеделчевското здравно заведение, което обслужва жителите на четирите общини, а именно Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча след освобождаването от длъжността с решение на ОБС на досегашният управител д-р Мария Радойкова.

Утре на заседание на ОБС, съветниците ще вземат решение за неговото назначение след изтичането на едномесечният срок в който управлението на болницата в Гоце Делчев бе поверено на д-р Милан Първанов.

В същото време Топ Преса научи, че освободената от длъжност управител д-р Мария Радойкова обжалва решението за освобождаването й пред съда.

Богатата трудова характеристика на бъдещият управител на МБАЛ „Иван Скендеров“, д-р Владислав Улевинов говори за изключителен професионализъм . Той е с повече от 15 години трудов стаж и опит в медицината.

През 2001 г. д-р Владислав Улевинов завършва МУ-София степен лекар магистър.

През 2003 – 2004 г.  придобива специалност ВСД: Интервенционална пулмология, Фибробронхоскопия при деца и възрастни: I-во ниво в СБАЛББ „Св. София“ – София, МУ- София

През 2010 г. – д-р Владислав Улевинов придобива  научна степен „Доктор“ след публична защита пред ВАК на тема: „Диагностични и терапевтични възможности на ФБС и БАЛ при деца с хронични белодробни заболявания, а през 2016 г. придобива квалификация – интензивен курс по неонатология„Кардиопулмонална ресустциатация на новороденото“ в МУ-София, АГ „Майчин дом“.

През 2015 – 2016 г. е специалист-консултант по Детска пневмология и фтизиатрия МЦ Детски болести към УСБАЛДБ „Проф. Ив. Митев“ – София.

Научно-изследователската  работа и интереси на  новият управител на МБАЛ”Иван Скендеров“ в гр- Гоце Делчев е в сверата на изследване нива на имуноглобулини и определяне на клетъчни и неклетъчни компоненти на бронхоалвеоларния лаваж при деца. Изследване нива на Еозинофилен Катион Протеин е БАЛ, Мениджмънт на Бронхиалната астма у деца, Ранно откриване и превенция на ТБК у деца.

Д-р Улевинов –младши е участвал в редица международни конгреси и има научни публикации.

Той поема гоцеделчевската болница с амбиция в рамките на 3 години постепенно да стопи натрупаният от над 3 милиона дълг, болничното заведение да заработи на печалба както и да не съкращава лекари и персонал, а напротив да назначи още кадърни и способни лекари и друг персонал, с които болничното заведение в Гоце Делчев да е в конкурентна среда за адекватно и  по-добро обслужване от европейски тип.

коментара

Таблоид

Очакват ни два по-дълги уикенда

Публикувано

на

Два по-дълги уикенда ни очакват през септември.

Първият от тях е още в края на първата седмица на месеца.  Денят на Съединението – 6 септември, се пада в петък и се слива със събота и неделя.

Вторият тридневен уикенд ще бъде две седмици по-късно, когато ще отбележим Денят на независимостта – 22 септември. Тъй като празникът е в неделя, първия ден от следващата седмица също е обявен за почивен.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Благоевград осигурява 20 работни места за домашни помощници

Публикувано

на

Община Благоевград в качеството си на бенефициент по проект “Патронажна грижа в Община Благоевград”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г. осигурява 20 работни места за домашни помощници.

В рамките на 12 месеца Община Благоевград ще подкрепи 130 лица с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Услугите ще се предоставят от специализиран екип от здравни специалисти и домашни помощници.

Лицата, които могат да се възползват от предоставяните услуги по проекта са лица на възраст над 65 години, лица с валидно ЕР на ТЕЛК или медицински документ, лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравна грижа, лица след оперативна интервенция и след хоспитализаця, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи и техните семейства.

Документите следва да се подават лично или чрез пълномощник, в община Благоевград, стая № 326, в срок до 30.08.2019 г.

Допълнителни разяснения могат да бъдат получени на телефони 073/884460.

Необходимите формуляри може да намерите на посочените линкове:

http://www.blgmun.com/cat124/3925/Obyavlenie_23082019.html

http://www.blgmun.com/cat124/3926/Obyavlenie-23082019.html

в сайта на Община Благоевград.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ