Свържете се с нас

Таблоид

Как „ФИБанк“ промени живота на двама млади хора от Гоце Делчев и Благоевград

Публикувано

на

ПЪРВА СТЪПКА, ВТОРА СТЪПКА, ТРЕТА СТЪПКА…

Преди години тя живеела в родния си Благоевград, той пък – в Гоце Делчев. Едва ли в мечтите им е можел да се появи дори намек за това как, кога и къде ще се срещ­нат. Първото сближаване по пътя се случило поради факта, че и Николай се озо­вал в Благоевград – заживял там. Всеки гледал напред, и двамата правели планове за живота – какво да учат, къде, какво да работят после. Тя с усмивка признава, че го е „по­знавала по физиономия“ – т.е. очевидно го е забелязала, но някак там, в Благоевград, случаят не ги срещнал пряко.

След събирането в един град, макар и още да не се по­знавали, дошъл и вторият ва­жен момент по пътя на тяхно­то срещане в живота. Какъв бил той ли? Ами – изборът на дисциплина в университета. Не, не са се срещнали на сту­дентската скамейка, просто и двамата са избрали да учат право и после – да станат ад­вокати. Всъщност срещнали се и се запознали в София. Николай живял дълги годи­ни в Благоевград и взело да му става тясно, та решил да смени малко атмосферата със София. По тази причи­на се озовал в столицата. А Паулина тепърва направила своя избор да става адвокат и пристигнала в София, за да учи право. Както се сещате, в София можело да бъде още по-трудно да се засекат – все пак, озовали се в по-голям град, където дълго можеш да не срещнеш дори близки по­знати. Но – изборът на про­фесия се оказал важен фак­тор за тяхното общо бъдеще. Как, все пак, са се запознали?

– Тя работеше в една адво­катска кантора… – казва Ни­колай.

– Щяхме да ставаме коле­ги… – вмъква Паулина. – …в едно адвокатско дружество – продължава общия им раз­каз Николай. Но там не се за­държали дълго.

– След което си направи­хме наша кантора.

Доста бързо се случило всичко – познават се от три години и всъщност вече жи­вотът им доста се е проме­нил.

РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО

Тази схема според някои хора е доста трудно предиз­викателство, но при Николай и Паулина явно работи добре. Честно казано, може би съби­рането на двама адвокати в едно семейство е трудна за­дача, но какво ли не прави любовта? Отначало заживе­ли в апартамента на Паулина в София. И се появил синът им – семейството се увели­чило.

– След като ни се роди де­тенцето, взе да ни става дос­та тясно.

Тук вече започнали да се вихрят мечтите: искали да строят къща! Защо къща ли? Ами искали двор, повече пространство. И си го пред­ставяли само като прекрас­на добавка към собствена къща. Но случайността им помогнала да открият апар­тамент, в който Паулина на­право се влюбила.

– Седяхме на кафе и едни наши приятели ни казаха, че в техния комплекс се прода­ва апартамент със страхотна голяма тераса – 100 квадра­та. И ние – ей така, от кафето в Гоце Делчев (където били при роднини), решихме да дойдем в София да видим апартамента. Като го видя­хме, всъщност не сме търси­ли друг апартамент, защото си беше нашият! – разказва с усмивка Паулина. Позна­вали комплекса – минавали били много пъти оттам. Дори като се хванали да си търсят място за живеене, всъщност търсели основно в Бояна, за­щото въздухът там е почист, локацията е добра, уредено е, пък и е близо до центъра.

– Искахме, ако не е къща, поне да е затворен комплекс – по-спокойно е, всичко е уре­дено – обяснява Николай. На Паулина пък й харесали мно­го френските прозорци, голя­мата тераса и цялото усеща­не от апартамента. И взели решение веднага.

ТРУДНОСТИ ПО ПЪТЯ И ОЩЕ МНОГО ПЛАНОВЕ

Сигурно си мислите, че щом така лесно са намери­ли мечтаното място, значи не са имали никакви про­блеми. Не е съвсем така: в началото имало неуредици с документите – едната спалня уж не била част от апартамента, представете си!

Минали през разни та­кива перипетии, но Паули­на наистина много иска­ла всичко да се получи и именно това да е техният дом. И накрая го взели.

– Сбъдването на тази мечта ни костваше една година нерви – казва Па­улина.

– Доста нерви и труд – уточнява Николай. Но пра­вили всичко с огромно жела­ние и голямо вълнение, както твърди Паулина.

Сега не всичко е готово – наблегнали на интериора, но сега мечтите са насочени към терасата. Когато Ути оти­шъл да им спретне много из­искано новодомско парти с гурме меню от риба и всякак­ви морски истински истории дарове, също много се впе­чатлил от терасата:

– И си е само ваша?

– Наша си е и тепърва ще я ремонтираме.

– Значи тук трябва да има второ новодомско парти – пошегувал се Ути и започ­нали заедно да планират празненство, когато терасата стане. Паулина и Николай ис­кали да слагат шатра, хубава настилка, шезлонги, плани­рат по-нататък и джакузи.

– Без барбекю не става! – включил се с идея за ремон­та Ути. А Николай потвърдил:

– Барбекю – задължител­но!

Голяма тераса – големи мечти! И чакат да се раззе­ленят брезите, чиито клони надничат над терасата, за да украсят още повече гледката. Така е – Николай и Паулина не обичат да ограничават мечтите си, но и наистина умеят да ги реализират.

– Човек винаги трябва да избира най-доброто – казва Николай, когато става дума и за финансирането. Така че, като преценили лихвите, сро­ковете, се спрели именно на Fibank.

– Избрахме тази банка да речем по няколко критерия: първо, дадоха ни много добри условия – едни от най-добри­те на пазара… – …Отношение­то беше страхотно – допълва Паулина, – обслужването също. Изключително сме до­волни от банката и от напра­вения от нас избор. За нас тази банка е отличен бизнес партньор и сбъдва мечти!

И сега са щастливи – чувст­ват се прекрасно, сякаш ни­кога не са живели на друго място. Просто усещат това място наистина като свой дом. И продължават да меч­таят. Но вече със сигурност знаят, че магията на сбъдва­нето на мечтите не е в чака­нето да се случат, а в умение­то да ги случиш.

Магията е нещо красиво, нещо необяснимо, което, още като сме малки, навлиза в съзнанието ни много по-лес­но от реалността. Приказки­те са пълни с магьосници и вълшебни създания, които някак улесняват живота. Ко­гато има проблем, той сякаш винаги се решава с някаква необяснима сила. Празници­те също са магически: духва­нето на свещи на рожден ден изпълнява желания, доброду­шен старец ни носи подаръци в нощта срещу новата година, през пролетта е пълно с маги­чески действия за късмет и любов…

Е, би било чудесно, ако и в реалността нещата можеха да се случват с помощта на магия. Но с порастването разбираме, че магията е в самите нас – че мечтите не се сбъдват от съдбата, а са плод на нашите собствени усилия. Че това да мечта­еш, не е свързано само с отнесени мисли, а с умение да планираш правилно – да взимаш решения (понякога съдбоносни), да правиш компромиси, да преценя­ваш плюсовете и минусите на всяка една своя стъпка, да гледаш реално на житей­ските ситуации. Точно то­гава се появяват реалните превъплъщения на онези магически фигури от при­казките и легендите и ни помагат в правилния мо­мент. Както и Fibank, коя­то помага на всеки, който мечтае за собствен дом, има план как да се случи това и му е нужна финансова под­крепа. Ето така се сбъднала мечтата и на Паулина и Нико­лай – поредните щастливци с нов дом и специално парти по този повод, организирано по проекта „Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank“.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Катастрофа преди първия тунел на АМ “Струма”, пострадаха две жени

Публикувано

на

Катастрофа е станала на магистрала “Струма” в посока Благоевград. За инцидента съобщава свидетел на автомелето, цитиран от блиц.

“Преди първия тунел на магистралата са се ударили две коли. Бяха се размазали здраво”, споделя свидетеля на инцидента.

Той добави, че е видял да се оказва помощ на две жени, които явно са пострадали при катастрофата.

“Не знам какво е състоянието им, но изглеждаха сравнително добре”, признава той.

Движението в участъка не е напълно блокирано, но е затруднено. На място има полицейски екипи.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Мъж от Петрич блудствал с 12-годишно момиче, се изправя пред суда

Публикувано

на

38-годишният мъж помолил 12-годишната девойка да се качи в колата му, за да го опъти до магазин „Рай“ в Петрич. Веднага след като я качил в автомобила си започнал да я опипва, при което момичето скочило в движение.

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Г. (на 38 години) за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1, пр. 1 от НК.

На 07.05.2019 г. обвиняемият Г. бил в гр. Петрич по работа, като се придвижвал из града с управляван от него служебен автомобил. В района на кръстовището на ул. „Свобода“ и ул. „Папульо“ той забелязал минаващо момиче (на 12 години) и през прозореца на колата го извикал да се приближи, като попитал за местонахождението на магазин „Рай“.

Малолетната обяснила на Г. как да стигне до въпросния търговски обект, след което всеки продължил по пътя си. На друго кръстовище обаче той спрял автомобила и клекнал до него. В момент, когато момичето преминавало покрай него, той го спрял и попитал дали може да се качи при него в автомобила и да му покаже къде се намира магазина. Обещал й, че ще я върне обратно на същото място.

Детето решило да му помогне и доверявайки му се, седнало на предната дясна седалка на автомобила до шофьора. Започнало за пореден път да му обяснява посоката към магазина. На свой ред обвиняемият попитал ученичката за възрастта й, направил й комплимент за външността. Междувременно тя видяла своята приятелка през отворения прозорец на вратата на автомобила, извикала я и й казала да я изчака. Помолила обвиняемия да спре, за да слезе, но той продължил. Докато шофирал, Р.Г. опипал момичето, с което целял да възбуди полово желание без съвкупление. Детето се уплашило от действията му и възползвайки се от факта, че мъжът шофира бавно, успяло да отвори врата и слязло от автомобила в движение. Веднага се затичало по тротоара към сградата на „Овергаз“ при приятелката си.

След като се прибрала ученичката разказала на родителите си за случилото се, като баща й депозирал жалба в РУ Петрич.

В хода на производството по делото от видеозаписи в района бил установен автомобилът и проведен разпит с управителя на дружеството – собственик на превозното средство. Действителният ползвател на МПС във въпросния ден бил установен. За изясняване на всички факти и обстоятелства било извършено разпознаване от малолетната на извършителя на деянието Р.Г.

Предстои делото да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ