В сезона на черешите: Ранните праскови по-евтини от червения плод на пазара в Благоевград, търговци коментират: И на 2,50 лв. килограма слабо се купуват!

Ранните праскови предлагани на пазара в Благоевград днес се търгуваха за цена от 1,80 лв. за килограм с около един лев по-евтино от черешите, на които в момента е сезона. Цените на вкусния червен плод днес се продаваха от 2,50 лв. за килограм до 4,50 лева.

Млада търговка, застанала на моста на площада разказа на наш репортер: „Днес е пазарен ден и давам черешите 2, 50 лева за килограм, иначе по 3 лева ги продавам. От Кюстендил сме, ама не сме производители прекупуваме ги от производителите и ни ги дават на 1,50 лева. Няма такова нещо спекула не са 60 ст. През един лев ги даваме, нали трябва и ние нещо да изкараме. Днес купуват, че е пазарен ден, иначе е слабо като с всичко останало. Ама доволно, колкото толкова“ , ведро завърши бременната продавачка на сладкия плод.

Освен тези череши на 2,50 лева имаше и по-червени и по-узрели от производител от кресненското село Сливница, който си похвали продукцията. От нас по на юг са по-вкусни, каза той.

Другият сезонен плод ягодата се търгуваше от 4 до 5 лева. Тази година е изключително неблагоприятна за този плод. Много от продукцията се е скапала още на полето и затова държи такава цена.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене