Ентусиасти тичат 12,7 км от Белица до мечките в Рила планина

Национален „Мечи крос” ще се проведе за четвърта поредна година. Спортното събитие ще е на 20 юли от 10:30 часа в град Белица, в полите на Рила планина, а мотото му е „Да спортуваме за здраве в EDEN – European Destinations of Excellence (Най-добри европейски дестинации) – Belitsa“.

Проявата се организира от общината, Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“, Фондация „Четири лапи“ и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“.

Участниците ще се състезават на две дистанции – 4 км и 12.7 км, стартът е пред сградата на община Белица, а финалът на дългата дистанция – в Парка за танцуващи мечки.

По-късата дистанция е с по-малка денивелация и финишира в местността Койчов мост, в близост до началото на екопътека „Земен рай” .

Разстоянието от 12.7 км е за опитни бегачи. Трасето финишира при единственото по рода си убежище за танцуващи мечки у нас. Ще има разположени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Събитието има състезателен характер и в него ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета Радослав Ревански. Жени и мъже ще се надпреварват на дългата дистанция, а на късата дистанция ще тичат юноши и девойки. За първите трима в класирането ще има медали. Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.

Регистрирането на участниците е с краен срок от 08.00 ч. до 17.00 ч. на 19 юли и на email: gilen200@abv.bg. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за танцуващи мечки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене