НПГ „ Д.Талев“ тържествено посрещна своите спортни шампиони /ВИДЕО/

Тържествено посрещане в двора на училището подготви Ръководството на НПГ „ Д.Талев“ за състезателите от спортните отбори на училището, станали национални победители. Всички ученици от Неврокопската професионална гимназия с гордост, радост и силни аплодисменти посрещнаха шампионите на училището, донесли спортна слава на гимназията в цяла България.

Под звуците на песента „ We Are The Champions“ на Qeen и под звуците на възторжените ръкопляскания на съученици, медалистите бяха наградени от директора на училището – г-жа Мария Георгиева. Успехите на отборите на републиканските спортни игри са категоричен знак за качествената подготовка на спортистите в НПГ.

Училищният отбор по хандбал, с ръководител старши учител Илия Павлов, завоюва трето място на Държавните първенства по хандбал за юноши 8-10 клас в Добрич. Момчетата на НПГ с лекота се наложиха над отбора на Езикова гимназия „ Гео Милев“ – Добрич. Играха сърцато, като перфектен отбор – с много добра защита, отлични техники и самодисциплина. В близките години от Гоце Делчев и региона няма друг ученически отбор с такъв успех. Ученикът Борислав Партенов от 9г клас бе избран в „Идеалната седмица“ / това са най-добрите седем играчи от първенствата/. 

Освен отбора по хандбал, бяха наградени републиканските победители по тенис на маса – Ерай Нафузчи – 8а клас, Тони Маламов – 8в клас, Михаил Дарев – 10в клас, Борислав Вълчев – 10в клас и победителката по канадска борба – Мария Попова от 9б клас. Всички те са ръководени от старши учител Димитър Самандов.


Преподаватели, треньори и ученици са сигурни в следващите, още по-високи, победи на учениците от НПГ. А спортистите на НПГ продължават с тренировките и усилват хъса си за още спортни върхове.

Снимка: Радио „В-99“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене