На 20 и 21 юли ще се проведе традиционният събор на тютюнопроизводителите Ваклиново 2019

Сформираният Инициативен комитет за провеждането на традиционния събор на тютюнопроизводителите –Ваклиново 2019 съобщава че той ще се проведе на 20 и 21 юли 2019 година (събота и неделя) под патронажа на кмета на община Сатовча Арбен Мименов.

XVти път Традиционният Ваклиновски събор се провежда за 15-та поредна година и е посветен на тютюнопроизводителите от община Сатовча. Събитието се утвърди като едно от най-посещаваните, който дава поле за изява, както на млади таланти на сцената на който и през двата дни за настроението на хилядите съборяни се грижат със свои изяви признати самодейни и професионални изпълнители и състави на българската фолклорна песен.
Особен интерес предизвикват у съборяните всяка година и спортните състезания през неделния ден – борбите свободен стил за мъже и жени, а също така и канадската борба.

Чрез магията и красотата на българската песен и танци целим да покажем значимостта на българското фолклорно наследство и да възстановим старата българска традиция – хората да се събират и веселят заедно. Надяваме се, че ще имаме удоволствието да Ви посрещнем като наши гости по време на събор Ваклиново – 2019 година.
Очакваме Ви!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене