Свържете се с нас

Крими

Районен съд Гоце Делчев потвърди дисциплинарното уволнение на ловния надзирател М.Бошнак от Плетена спипан с продадена от него 4 куб. м. немаркирана дървесина 

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев , остави без уважение  и като неоснователен иска на  ловния надзирател М. Бошнак от сатовчанското село Плетена с който той   настоя съда да отменени заповедта му   за  дисциплинарно уволнение под № РД-07-748 от 13.11.2018 г. издадена от  директора на Териториално поделение „Д. Л. С. „Дикчан „-Сатовча  инж. Исмаил Моллов  като  бъде признато уволнението му  за незаконно.

 На база събраните свидетелски показания за фактическаата вина и престъпление извършени от ловния надзирател М.Бошнак ,състава на Районен съд Гоце Делчев потвърди като законосъобразна заповедта на директора на ДЛС „Дикчан“ –Сатовча  инж. Исмаил Моллов и не възстанови на работаа уволнения служител.

Без уважение, като не основателен съда остави иска на М. Бошнак да бъде осъдено Териториално поделение „Д. Л. “Дикчан „ Сатовча  да му бъде изплатено и  обезщетение по чл.225 от КТ в размер на 4771.50 лева за времето, през което е останал без работа поради уволнението, считано от 13.11.2018 г., ведно със законната лихва , както и искането на М.Бошнак , да бъде извършена поправка на основанието за уволнение, вписано в трудовата му книжка.

Решението може да се обжалва пред ОС Г. Б. с въззивна жалба в двуседмичен срок от получаване на съобщението .

 От показанията на свидетелите, както и от влезлите в сила наказателни постановления в хода на делото  се установи, че на 23.10.2018г. около 21.50 часа  ловния надзирател , М. Бошнак е управлявал товарен автомобил марка Мерцедес  в който са били натоварени иглолистни дърва за огрев с общо количество от 4 куб.м., от които бял бор около 3 куб.м. пространствени и от смърч около 1 куб.м., немаркирани с КГМ, непридружена с превозен билет и без поставени пластини с идентификационен номер.

Заедно с Бошнак в автомобила било и лицето А. Ч. От с. Въркосел  който закупил дървата от М.Бошнак.

М. Бошнак се опитал да заблуди съда  , че дървата са били натоварени от собственият му двор, но съдът  прие мъжата му като  защитна теза, тъй като  от една страна свидетел, също горски служител  е видял товарния автомобил на колегата му Бошнак  да се отправя към гората в местноста Руски Бараки, след това да се връща оттам и подминавайки завоя за с.Плетена, където живее същия  да продължава в посока с.Вълкосел.

Ако е М.Бошнак  е бил натоварил дървата от дома си преди да го види конлольора , не би имало нужда той  да се отправя към гората, вместо да превози дървата директно към дома на копувача от Вълкосел да логичните доводи на съда да не се хване  на поднесената му оправдателна теза ловния надзирател М.Бошнак от Плетена .

Освен това горски служители  организирали и проверка на пълният с дърва за огрев микробус  управляван от ловния надзирател Бошнак а вещо лице потвърдило ,че  дървата в дома на М.Бошнак са били сухи, поне от 1- 2 сезона преди това, а дървата намерени при проверката в товарния автомобил са били отсечени преди 1, най-много 2 седмици.

Единственият извод, който  при тези доказателства направи съда  е, че дървата, които служителя на ДЛС”Дикчан „-Сатовча , М.Бошнак от с. Плетена  е превозвал са натоварени от горски склад.

Според трудовата харектиристика и въз основа на трудов договор № 3/10.01.2013г. М. Бошнак  е започнал за пореден път  работа в ДЛС“Дикчан „-Сатовча , този път  на длъжност „работник поддръжка“, а с допълнително споразумение от 14.01.2013г. започнал работа на длъжността „ловен надзирател“. С допълнително споразумение от 09.10.2013г. длъжността му била променена на „горски надзирател“, а с допълнително споразумение от 06.12.2013г. отново заел длъжността „ловен надзирател“. В допълнителното споразумение от 09.10.2013г. в т.6  с  предприятието е договорено, че М.Бошнак  приема да охранява Х-ти ОУ към ІV ГСУ „Места“, включващ отдели от 9 до 14 и от 299 до 320, да извършва контрол по ЗГ, ЗРА, ЗЛОД и други законови и нормативни документи, да отговаря и контролира движението на превозваните дървени материали по пътищата Вълкосел – Слащен – Туховище.

коментара

Крими

Мъж блъсна жена на пешеходна пътека в Сандански

Публикувано

на

На 14.07.2019 г., около 15.20 ч. на ул. „Плиска“ в гр. Сандански, лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от В.Д. (40 г.) от с. Поленица, при извършване маневра движение на заден ход удря преминаваща зад автомобила 69-годишна пешеходка. Жената е транспортирана до МБАЛ „Югозападна“, където е настанена със счупена лъчева кост на лявата ръка, без опасност за живота. Пробите на двамата участници в ПТП са отрицателни.

Образувано е досъдебно производство.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Екшън в училище в Гоце Делчев! Крадец нахлу във Второ основно

Публикувано

на

Около 07:05 ч. на 12.07.2019 г. в РУ – Гоце Делчев е получен сигнал, че във физкултурния салон на ІІ ОУ „Климент Охридски“ има крадец.

Пристигналите незабавно на място полицейски служители установяват и задържат криминално проявения Б.П. (39 г.) от гр. Гоце Делчев в момент на извършване на кражба на перфоратор „Хилти – ТЕ 6“. По случая е образувано досъдебно производство.

.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ